Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Yassir Farahi
Foto: Yassir Farahi

TYND. Apples iPhone 7 forventes at blive den slankeste iPhone nogensinde. Sådan forestiller designeren Yassir Farahi sig, at den kunne komme til at se ud.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan bliver næste års smartphones

2016 byder på nye smartphones fra Apple, Samsung, LG og Sony, og alle de andre byder på forbedringer og nyheder i massevis.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inden længe står der 2016 på kalenderen, og det betyder nye gadgets og især nye kollektioner af smartphones. De store producenter er ved at gøre deres nye flagskibsmodeller klar, hvoraf en del vil blive lanceret allerede i februar, mens Apple-fans som vanligt må vente til september med at se den næste iPhone.

Fordi februar allerede er ved at være tæt på, er rygtemøllen begyndt at dreje lidt hurtigere, og der går jo altid rygter om, hvad den næste iPhone kommer til at byde på. Så vi har samlet de mest holdbare forlydender om 2016’s smartphones sammen.

Apple iPhone 7

Da det jo kun er få måneder siden, iPhone 6S og 6S Plus kom i butikkerne, er der stadig ikke ret meget, vi ved om den telefon, der kommer i 2016. Det er typisk i de modeller, der ikke har S’et i modelnavnet, at Apple foretager de helt store ændringer i design og funktionalitet, og derfor kan iPhone 7 muligvis adskille sig en del fra de nuværende modeller.

LÆS ARTIKEL

De rygter, der verserer lige nu, går på, at iPhone 7 bliver den tyndeste iPhone nogensinde, og at Apple dropper hovedtelefonstikket for at opnå dette. I stedet skal man høre musik trådløst eller via en adapter, der sættes til datastikket – der muligvis ikke bliver det Lightning-stik, som Apple anvender lige nu. Rygterne vil vide, at Apple går over til det usb-c-stik, som alle andre mobilproducenter også forventes at skifte til i løbet af de næste par år. Selve skærmstørrelsen forventes at blive den samme som nu, altså 4,7 tommer på iPhone 7 og 5,5 tommer på iPhone 7 Plus.

Der har også verseret rygter om, at Apple vil integrere home-knappen og Touch ID-fingeraftrykslæseren i selve skærmen, sådan at skærmen stort set vil dække hele telefonens overflade. Dertil kommer, at den nye model efter al sandsynlighed bliver vandtæt, hvilket Apple allerede begyndte at eksperimentere med på udvalgte komponenter i iPhone 6S.

Samsung Galaxy S7

Hvor Apple lancerer deres telefoner i sensommeren eller det tidlige efterår, er deres største konkurrent, Samsung, fokuseret på foråret. Faktisk er Samsung begyndt at annoncere deres flagskibsmobiler tidligere og tidligere. I februar afholdes Mobile World Congress i Barcelona, hvor de fleste smartphonenyheder bliver lanceret, men Samsung er begyndt at komme denne begivenhed i forkøbet, så måske ser vi allerede en opfølger til Samsung Galaxy S6 og S6 Edge om halvanden måneds tid.

Den nye Galaxy S7 skulle skrue opløsningen på skærmen op til 4K, altså 3.840 x 2.160 pixels. Flere af Samsungs konkurrenter – herunder Sony – har allerede taget dette skridt. Visse kilder fortæller, at skærmen bliver 5,7 tommer, hvilket er en halv tomme mere end Galaxy S6 – og altså lidt af et hop.

Designet skulle dog være det samme som på forgængeren, hvilket formentlig også betyder, at der kommer en S7 Edge. S7 skulle også få Samsungs egen dybdefølsomhed-teknologi på skærmen – et modsvar til iPhone 6S’ 3D Touch, hvor man ved at trykke hårdere eller blødere kan opnå forskellige ting.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Der går også rygter om, at man vil kunne købe et tastatur-cover til Galaxy S7, sådan at man har rigtige plastik-taster at trykke på i stedet for bare et skærmtastatur. Endelig skal man ikke forvente, at Galaxy S7 bliver specielt billig. Hvis den får en 4K-skærm, bliver prisen formentlig den samme eller højere end nu.

LG, Huawei, HTC og Sony

Selv om Samsung og Apple er de to største smartphoneproducenter på markedet, er der som bekendt masser af andre gode bud. Som nævnt ovenfor er februar højtid for lancering af telefoner på grund af Mobile World Congress, og her forventes flere af de andre mobilgiganter også at vise telefoner frem.

LG forventes at lancere den næste model i den prisvindende G-serie, hvor vi nu er nået til G5. LG forventes at holde sig til en 5,6 tommers skærm med enten 2.560 x 1. 440 eller 1.920 x 1.080 opløsning i stedet for 4K og sætte et stort 3.500 mAh-batteri i G5’eren. Begge dele skal give brugerne masser af batterilevetid, hvilket er en mangelvare hos både Samsungs og Apples topmodeller. Kameraet skulle komme helt op på 21 megapixels, og LG sætter angiveligt den superhurtige Snapdragon 820-CPU i telefonen for at give den masser af kræfter.

Batteriet er også i centrum hos Huaweis forventede 2016-flagskib, Mate 8. Dens 4.000 mAh-batteri er et af de største på markedet, men det skal også levere strøm til en 6-tommers skærm, der dog kun kører hd-opløsning. Det skulle dog give op mod 30 procent mere batterilevetid end hos forgængeren.

De rygter, der verserer lige nu, går på, at iPhone 7 bliver den tyndeste iPhone nogensinde

HTC kommer naturligvis også med en ny flagskibsmodel. Om den kommer til at fortsætte trenden og hedde HTC One M10, eller om HTC skifter helt navn på deres flagskib, er noget, der diskuteres. Til gengæld skulle det være ret sikkert, at den får en 5,2 tommers skærm med opløsningen 2.560 x 1.440 pixels. Bagkameraets opløsning skulle være på 13 megapixels, hvilket er i den lave ende, men HTC er et af de firmaer, hvis kameraer ikke er så afhængige af opløsningen for at tage gode billeder. Endelig skulle HTC udstyre telefonen med en fingeraftrykslæser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Også i Sonys flagskibsserie, Xperia Z, sker der en familieforøgelse til februar. Ifølge rygterne skulle der komme hele fem varianter af Xperia Z, med skærmstørrelser gående fra 4 til 6,4 tommer og tilsvarende opløsninger fra hd til 4K. De største modeller skulle have Snapdragon 820-CPU’en om bord og et bagkamera på minimum 23 megapixels.

Sony vil gerne skille sig ud ved at have fremragende smartphone-kameraer med store sensorer, så der sker formentlig også forbedringer på den front. Endelig forlyder det, at Sony vil følge trenden og lægge en skærm, der kan forstå forskellige grader af trykstyrke, ind i Xperia Z6.
Rettelse: I en tidligere version stod der ved en fejl, at Samsung Galaxy S7 ventes at få en skærmopløsning på 3.840 x 1.080 pixelsVil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden