TV. Fjernsynet har længe været familiens samlingspunkt og er det stadig til trods for de mange nye streamingtjenester.
Foto: LARS HANSEN

TV. Fjernsynet har længe været familiens samlingspunkt og er det stadig til trods for de mange nye streamingtjenester.

Digitalt

Tv'et er danskernes foretrukne underholdning

Hvis du troede, at streamingtjenester var ved at lægge tv'et i graven, så tro om igen. Tv'et står stadig tændt i de danske stuer.

Digitalt

Selvom man måske skulle tro, at tv'et er truet af tablets, smartphones og bærbare computere, som familiens foretrukne underholdningsapparat, viser en ny rundspørge som YouGov har foretaget for NRGi, at tv'et fortsat sidder solidt på tronen som det foretrukne i hjemmet.

Således viser rundspørgen, at 37 procent af danskerne stadig foretrækker tv'et frem for tabletten og den bærbare.

Dermed understøtter undersøgelsen en række større danske og internationale undersøgelser, der alle viser, at vejen til flow-tv'ets endeligt er væsentligt længere end forventet.

Næsten tre timers tv om dagen

I en stor landsdækkende undersøgelse af medieudviklingen påviste DR i 2015, at danskerne stadig ser to timer og 52 minutters fjernsyn i gennemsnit om dagen. Selvom det lyder af meget, er det et stort dyk siden 2010, hvor tv'et peakede ved at fastholde gennemsnitsdanskeren tre timer og 21 minutter dagligt. Derfor har mange troet, at fjernsynets kronede dage var ved at være ovre.

En af konklusionerne i DR's undersøgelser er dog, at selvom der sker store forandringer på tv-markedet, var status ved udgangen af 2015, at stort set alle danskere stadig ser almindeligt tv.

Reddet af streaming og apps

Det er også tablettens massive udbredelse, der har fået mange til at spå tv’et en langsom død, men YouGov's rundspørge fastslår, at danskernes præferencer for tablets og tv stort set er uændret siden 2014.

»En mulig årsag til tv’ets fortsatte popularitet er blandt andet de mange nye muligheder, moderne tv tilbyder. På smart-tv med internet kan man se flow-tv, bruge streaming-tjenester eller apps«, forklarer energirådgiver i NRGi Michael Mortensen, der har bestilt rundspørgen.

Ifølge ham skal en anden forklaring muligvis findes i det voksende antal danskere, der når pensionsalderen i disse år.

Danskere over 65 år trækker nemlig gennemsnittet gevaldigt op, og næsten halvdelen af danskerne i denne aldersgruppe angiver tv’et som deres foretrukne underholdningsapparat.

Netflix slår NEWS

Selvom danskernes samlede tv-sening altså stadig består af 79 procent flow-tv, er det lykkedes Netflix at blive Danmarks sjette mest sete tv kanal med 3 procent af den samlede sening. Det lyder måske ikke af meget, men det betyder faktisk, at Netflix slår blandt andet Kanal 5 og TV2 NEWS.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce