Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mobilkunder i vildrede om data og taletid

I jagten på abonnementer, der passer til kundernes behov, traf Politiken fem forbrugere på Strøget .

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg aner ikke, hvor meget jeg bruger«.

Julie Stavnsborg bruger mest sin mobil til at sende sms og at gå på Facebook. Men hvad det koster, aner hun ikke. »Det er et familieabonnement hos 3, hvor vi har fri sms og fri tale, men jeg kan ikke sige hvor meget data. Jeg bruger ikke så meget data og har aldrig prøvet at løbe tør. Det er min mand, der betaler, så jeg ved ikke, hvad abonnementet koster«.

»Vi får noget, vi ikke har brug for«

Dennis Leuring har en arbejdstelefon med 10 GB data, som han aldrig får brugt. Men det irriterer ham mere, at døtrene på 13 og 15 år har abonnementer med en masse taletid, de ikke bruger.

»De har 5 timers tale og 5 GB data hos CBB for 119 kroner per abonnement, og hvis de nu sætter det op til 10 GB, vil jeg da hellere have abonnementerne billigere. Man får jo noget, man ikke har brug for; jeg vil tro, at de bruger 3-4 GB om måneden, og de er slet ikke interesserede i at tale så meget i telefon. Så jeg klapper ikke i hænderne over at få 5 GB eller 5 timer mere«.

»Vi taler nok mere end de fleste«

Telmores pakke med 14 timers tale bliver flittigt brugt, når Lars Vielsted fra København mødes telefonisk med kæresten Katherina Andersen i Herning. »Jeg har prøvet at løbe tør for taletid med abonnementet. Så skal jeg betale 100 kroner igen og starte på en ny pakke. Til gengæld får jeg aldrig brugt pakkens 20 GB data. Jeg tror maks., jeg bruger 3 GB«, siger Lars.

Katharina får fuld valuta for sine datakroner.

»Jeg er meget ude og bruger nok omkring de 15 GB data, som jeg har i pakken«, siger Katharina Andersen.

»Jeg løb tør for internet«

Laurits Munck bruger mest wi-fi, når han går på nettet med sin mobil og aner ikke, hvor meget data og taletid der er i abonnementet fra 3.

»Det er mine forældre, der betaler. Det er svært at sige, hvor godt det fungerer, når jeg ikke ved, hvor meget taletid og data der er i abonnementet. Måske har jeg 2 GB data. Jeg kan bruge telefonen både i Sverige og Danmark, og engang løb jeg tør for data, fordi jeg sad i et sommerhus i Sverige og brugte mobilen til at sende en opgave«, siger Laurits Munck.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden