Foto: Philip Davali
Digitalt

It-fejl hos Skat sendte tilfældige borgeres data online

På Skats hjemmeside kunne man torsdag læse tilfældige danskeres skatteoplysninger og CPR-numre, skriver medie.

Digitalt

En it-fejl hos Skat betød torsdag, at tilfældige borgeres CPR-numre og skatteoplysninger var synlige for alle. Det skriver branchemediet Version 2.

Skat oplyser til mediet, at der er tale om rådgivningsfirmas kunder, hvis data pludselig kunne tilgås af gud og hver mand.

»I går erfarede vi, at vores leverandør har lavet en alvorlig fejl. Og den fejl betød desværre, at enkelte borgeres oplysninger var synlige for andre«.

»Det siger sig selv, at det er fuldstændigt uacceptabelt for Skat, hvis den enkelte borgers oplysninger har været synlige for andre end dem selv«, siger kontorchef i Skat Jørgen Wissing Jensen til Version 2.

Hos Skat et man nu i gang med at undersøge, hvad der gik galt, fortæller kontorchefen til Version 2:

»Vi er ved at kigge på loggen, umiddelbart tyder det på, det er et mindre antal«.

»Formodentligt lidt over 100. Vi er ved at køre loggen igennem, så vi er sikre på, vi får kontaktet de enkelte borgere og får dem forklaret omkring det databrud, vi har haft«.

Trods de åbne data mener Skat ikke, at man som borger bør være nervøs for, at ens skatteoplysninger kan læses af andre.

»Det er ikke noget, man som borger skal gå rundt og bekymre sig om. Vi tager fat i de enkelte borgere her i løbet af dagen, så snart vi har fået identificeret, at deres CPR-numre kan være blandt de viste«.

»Lige nu foregår der en ret intens fejlsøgning, hvor både skat og vores leverandør er involveret«, siger Jørgen Wissing Jensen til Version 2.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce