Fire-årige Marion har overtaget Internettet ved at afbryde sin fars interview på BBC, men hendes fremtræden efterfølgende gør hende klar til at overtage hele verden
Foto: Screenshot/Twitter

Fire-årige Marion har overtaget Internettet ved at afbryde sin fars interview på BBC, men hendes fremtræden efterfølgende gør hende klar til at overtage hele verden

Digitalt

Ugen på nettet: Fire-årige Marion er et allerede et Internet-ikon

En del Disney-fans snydes af traileren til en ny live-action-version af ’Den lille havfrue’ og den seneste Internet-udfordring er inspireret af en ny gyserfilm, der er blevet et overraskende hit i USA.

Digitalt

Hvordan en fire-årig stjal internettet og nu er et ikon

Hvis du har været i meditationstempel eller på fjeldvandring uden din smartphone i den sidste uges tid, har du måske ikke hørt om Marion Kelly eller hendes fra, Robert. Men ellers er det formentlig umuligt, at du ikke har set videoen fra BBC, hvor fire-årige Marion afbryder hendes fars ellers meget seriøse interview via Skype med BBC.

Robert Kelly er statskundskabs-professor ved Pusan-universitetet i Sydkorea, og er en  af de der eksperter, der kommer på skærmen for at forklare, hvad der sker i den politiske verden, der hvor de bor.

I Sydkorea har de netop afsat præsidenten, og det skulle Robert Kelly forklare briterne om via BBC. Men midt under det hele marcherer Marion ind i billedet med en »Her kommer jeg«-attitude, der er umulig at stå for. Siden følger den 1-årige baby James, og endelig spurter deres mor, Jung-A Kim ind for at få dem ud.

Hendes ankomst er også fuldkommen uvurderligt morsom, især fordi, da hun først får gennet børnene ud, ser man hende ligge på gulvet, hvor hun forsøger at være usynlig, mens hun lukker døren til Roberts kontor. Men alle kunne se hende.

Videoen gik viral på rekordtid og i skrivende stund er den blevet set næsten 20 millioner gange på YouTube på bare seks dage. Men det er lige så meget reaktionerne på videoen, der er kostelige. Til at starte med var der en masse mennesker på Twitter og Facebook, der var sure over far Roberts reaktion på Marions ankomst. Han skulle naturligvis havde taget hende op på skødet og fortsat som om intet var hændt.

Men Robert er en seriøs akademiker, der gerne vil tilbage på BBC, så i stedet forsøger han blot at holde Marion tilbage. Hun er naturligvis fuldkommen ligeglad. Og det er netop det sidste, der i de seneste dage har gjort hende til lidt af et ikon. Fire-årige har en evne til at være totalt ligeglade med alting og gøre det med en vis charme, og sådan er Marion.

Det kan man også se i de interviews, som familien i den sidste del af ugen har givet til forskellige medier, hvor Marion er cool som bare fanden. I flere af dem parrer hun en meget voksen-agtig trenchcoat med supernuttede, lyserøde børnebriller. Samtidig er folk begyndt at tweete om, hvordan man »stjæler hendes look« på forskellige billeder.

I en enkelt video har hun en slikkepind i munden, som om det hele ragede hende en hujende fis – hvad det formentlig gør. Men mand, hvor er hun cool at se på.

Det sidste har også fået flere til at udråbe hende til superstjerne. Som forfatteren David Llewellyn tweetede: »Hvis hun ikke er verdens præsident, inden jeg fylder 80, bliver jeg meget skuffet«. En anden twitter-bruger, Adam Johnson har  - som kan ses ovenfor - photoshoppet hende ind bag den ikoniske FN-talerstol og skriver: »Borgere på planeten Jorden: Mød jeres nye overherre«. Det tør siges.

LINK: Den oprindelige video

LINK:Marion er et stilikon

LINK:Marion er et stilikon, del 2

LINK:Her forklarer familien, hvad der skete – og siden skete

LINK: Marion er cool som bare fanden

Foto: Screenshot/YouTube

Den nye, lille havfrue er hverken Andersen eller Disney

Den anden video, der for alvor har fået opmærksomhed på YouTube i den seneste uge, er lidt af et mystisk fænomen. Som filmfans vil vide, så er Disneys live-action-version af ’Beauty and the Beast’ lige nu ved at slå en række salgsrekorder, når det gælder salg af biografbilletter.

Det har naturligvis allerede inden filmens premiere skabt en hel del interesse for at lave klassiske Disney-tegnefilm om til live-action-film. Og måske er det netop derfor, at en trailer for en live-action-version af  ’Den Lille Havfrue’ har samlet over 10 millioner views sammen på YouTube på under en uge.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men Disney-fans bliver skuffede, hvis de tror, de skal høre de populære sange fra Disney’s ’Den Lille Havfrue’, for denne film har intet med tegnefilmen at gøre. Selv H.C. Andersen fans bliver skuffede. Filmen er ifølge annonceringen af den »inspireret« af det Andersenske eventyr, men lighederne stopper også der.

At dømme ud fra traileren er der ikke ret meget tilbage af originalen – eller, der er i hvert fald blevet fortolket rimelig kraftigt på den. Men derfor kan det jo være en god film om en havfrue alligevel. Der er i hvert fald mange, der har set traileren. Døm selv – linket til den er herunder. Sjovt nok er kommentarsporet blevet slået fra, så eventuelle fans ikke kan udtrykke deres skuffelse.

LINK:Traileren til ’Den lille havfrue’ anno 2017

Foto: Screenshot/YouTube

Internets nye udfordring: Get Out-løb

Sidst på måneden får en film, du måske aldrig har hørt om, premiere i Danmark. I USA taler man en hel del om ’Get Out’. Den er instrueret af Jordan Peele, som du måske kender fra komiker-makkerparret Key and Peele.

Modsat Jordan Peeles normale komiker-virke, er der her tale om en gyser. Men der er ikke noget monster eller nogen uhyggelig seriemorder i filmen. ’Monstret’ er i stedet den institutionelle racisme, der er indbygget i mange vestlige samfund, inklusive USA, hvor filmen foregår.

Filmen har skabt en hel del debat af samme årsag, og har allerede indspillet over 100 millioner dollar, selv om den kun har kostet 5 millioner dollar at lave – hvilket er ret uhørt for en film primært rettet mod et afrikansk-amerikansk publikum.

Filmen har sat tankerne i gang hos mange hvide mennesker, der under filmen indser, at de faktisk opfører sig racistisk, selvom de slet ikke ønsker at være sådan.

Men filmen har også skabt noget andet, lettere og mere humoristisk. Det er en ny ’Internet Challenge’ – en udfordring af den slags, der nærmest dukker en ny en op af hver uge. ’Get Out’-udfordringen går ud på at replikere en af filmens scener, hvor det gælder om at løbe lige hen imod kameraet og så pludseligt dreje til en af siderne.

Det bruger folk til alt muligt sjovt, som f.eks. at løbe lige hen imod kameraet og så dreje direkte ind på en McDonald’s. Men det er faktisk i sig selv bare ret grotesk og absurd-morsomt at se folk løbe hen i mod kameraet og så dreje af, især når man ser det flere gange efter hinanden som i opsamlingsvideoen herunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Som altid er det dog naturligvis allermest morsomt, når nogen kommer til skade. Og der er også en del Get Out-challenge-videoer der indeholder mislykkede forsøg på at udføre udfordringen.

LINK: Opsamling af Get Out-challenge-videoer

LINK:I denne video går det galt for Get Out-challenge-deltagerne

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce