Digitalt

Guide: Vejen til en sikker smartphone

Sådan holder du hackere, spioner og andre typer ude af din smartphone

Digitalt

Undgå farlige apps

Bagmændene vil lokke dig til at installere deres farlige apps, der ofte ligner kendte og populære apps. Tjek din app.Er den udgivet af det rigtige firma, hvor længe har den været tilgængelig?

Brug antivirus

Installér et antivirusprogram, der kan beskytte dig mod de mest udbredte og skadelige apps. Programmet genkender og fjerner de farlige apps. Antivirus-apps findes både i gratis og kommercielle versioner.

Tag kopi af data

Mister du din smartphone, mister du de billeder og kontakter, du har gemt. Lav sikkerhedskopi på en computer eller gem dine data ’i skyen’.

Beskyt mod aflytning

Undgå så vidt muligt åbne trådløse netværk. Dine passwords, kontonumre og andre fortrolige oplysninger er i fare for at blive aflyttet, når du tilkobler dig et åbent netværk. Gør du det alligevel, så indstil din smartphone til straks at ’glemme’ netværket igen.

Find din telefon

Husk at aktivere din ’sporingsapp’, så du kan finde din smartphone  igen, overvej mulighed for fjernsletning af dine data.

Brug pinkode

Brug pinkode, hver gang du skal bruge din smartphone, kryptér eventuelt dine data.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce