Foto: Finn Frandsen
Digitalt

Tilfældigt trick kan have bremset massivt cyberangreb

En britisk sikkerhedsekspert har købt et domæne på internettet. Det har angiveligt spændt ben for hackere.

Digitalt

En forsker i cybersikkerhed ser ud til for en stund at have bremset en del af det omfattende hackerangreb, der har ramt computere verden over.

På sin Twitter skriver den anonyme ekspert, at han har købt et domæne, som blev brugt til at sprede en tråd af den såkaldte malware. Det har fået antallet af angreb fra virussen til at falde drastisk.

Det skriver The Guardian og Reuters.

»Jeg kan nu føje 'stoppede et internationalt cyberangreb ved et tilfælde' til mit CV«, skriver eksperten på sin Twitter under navnet MalwareTechBlog.

»Jeg vil gerne tilstå, at jeg ikke var klar over, at jeg ved at købe domænet kunne stoppe angrebet, så til at begynde med var det en tilfældighed«, skriver brugeren.

Den tilfældige helt, som han er blevet døbt i internationale medier, købte et domæne på internettet for godt ti dollar. Dermed fik han aktiveret en slags kontakt, der var kodet ind i den ondsindede virus.

Twitter-brugeren fandt frem til domænet ved at se på den lange kode, virussen består af. Så snart domæne-købet var gået igennem, kunne sikkerhedseksperten se tusindvis af forsøg på kontakt i sekundet.

Antivirusvirksomheden Symantec oplyser til Reuters, at man registrerer færre angreb end tidligere.

»Antallet er ekstremt lavt og falder drastisk«, siger Vikram Thakur fra Symantec.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce