Foto: Sidali Djarboub/AP
Digitalt

Cyberangreb tvinger Renault til at lukke en række fabrikker

Renault rammes af internationalt cyberangreb og går radikalt til værks for at stoppe it-ødelæggelser.

Digitalt

Den franske bilfabrik Renault bekræfter, at den er ramt af de cyberangreb, der fejer hen over kloden.

Det har tvunget den store koncern til at lukke en række fabrikker for at forhindre den ødelæggende virus i at knække flere af Renaults it-systemer.

»Vi er blevet berørt«, siger en talskvinde for Renault.

Hun fortæller, at bilfabrikken er i gang med at gøre op, hvor alvorligt koncernen er ramt.

»Et arbejde har været i gang siden i aftes. Vi gør det, som er nødvendigt for at modgå dette angreb«, siger hun.

Da det stod klart fredag aften, at Renault var ramt, blev flere produktionssteder lukket i Frankrig. Delvis for at forhindre, at virussen - eller den såkaldte ransomware - skulle sprede sig.

3.400 ansatte producerer 640 biler om dagen

Renault vil ikke fortælle, hvilke fabrikker der er lukket. Men en kilde i en fagforening fortæller, at fabrikken i Sandouville i Normandiet er et af de berørte steder. Her produceres normalt 640 biler om dagen.

En talsmand for fabrikken med 3.400 ansatte bekræfter, at den har været udsat for et cyberangreb.

»Produktionen blev berørt i løbet af natten, men heldigvis var der ikke planlagt nogen fuld produktion i denne weekend, kun nogle stempeloperationer«, siger han.

Han oplyser, at et eksperthold er i gang med løse problemet, og han skønner, at arbejdet kan genoptages i fuldt omfang mandag morgen.

En anden fabrik, som er ramt, er i Douai i det nordlige Frankrig. Arbejdet er ikke lammet, for der var ikke planlagt produktion i weekenden. Men en repræsentant for fabrikken siger, at it-folk er i gang med at vurdere, hvor mange computere, der er ramt.

Også Renaults bilfabrik i Slovenien er lukket som følge af cyberangrebet. Her tog man beslutningen i løbet af natten at indstille produktionen.

På Renaults søstervirksomhed Dacia i Mioveni i Rumænien er de ansatte lørdag blevet sendt hjem af samme årsag.

Renault er foreløbig den eneste franske virksomhed, som har fortalt, at den er ramt af cyberangrebet. Men landets agentur for it-sikkerhed (Anssi) vurderer, at der nok er en del flere, som er kommet i klemme.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce