Kinesere forsøger at slå Apple og Samsung i limbodans på prisen

Huaweis telefoner vil levere samme teknologi som iPhones og Samsung Galaxy til lavere pris.

Digitalt

Kun uger efter Apple præsenterede sin mobiltelefon iPhone X, tager den kinesiske konkurrent Huawei mandag kampen op.

Den kinesiske rival har ifølge nyhedsbureauet Reuters budt Apple og den tredje store mobilproducent, Samsung, op til en limbodans på prisen.

Huaweis Mate 10-serie har i grove træk den samme teknologi som de to konkurrenters nyeste smartphones. Men kineserne skiller sig ud på prisen, der er ifølge Reuters er 15-30 procent lavere på sammenlignelige mobiltelefoner.

Der bliver ifølge nyhedsbureauet AFP tale om en telefon, der benytter sig af kunstig intelligens på samme måde som sine konkurrenter.

Det skal gøre Mate 10-serien i stand til at oversætte mellem sprog og vælge den mest brugbare kameraindstilling. Den vil også kunne organisere billeder og filer for brugeren.

Mate 10 benytter sig af Googles Android-styresystem.

»Mate 10'en tjekker alle boksene af i form af skærmstørrelse, kamerakvalitet, processor og design. Den er konkurrencedygtig med rivaliserende produkter fra Samsung og i en vis udstrækning Apple«, siger CCS Insights analytiker af mobiltelefoner, Ben Wood, til Reuters.

Den måske mest mærkbare forskel på Mate 10-serien og dens konkurrenter bliver ifølge Reuters dens brug af kunstig intelligens til at forbedre billeder.

Her vil mobilen selv kunne se forskel på mennesker, blomster og andre objekter i billedet

Ifølge Peter Gauden, der er en ledende figur i Huaweis produktmarketing, bliver Mate 10 brugbar for novicer, der vil tage billeder af professionel karakter. Det siger han til Reuters.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce