0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny undersøgelse: Børn har godt af at spille computer med vennerne

En ny undersøgelse viser, at børn, der spiller computer sammen med deres venner, trives bedre end børn, som spiller alene eller slet ikke spiller.

Janus Engel
Arkivfoto: Janus Engel

Computerspil er en naturlig del af en god barndom i dag.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Børn, der spiller computerspil med vennerne, er mindre stressede og ensomme end andre børn. Og de trives bedre end børn, der slet ikke spiller computer. Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som Børns Vilkår har foretaget blandt 1.753 elever i 6. og 9. klasse.​

I undersøgelsen er børnenes egen oplevelse af deres trivsel fra den nationale skolebørnsundersøgelse blevet sammenholdt med, hvordan og med hvem de oftest spiller computer. Og konklusionen er, at børn, der spiller sammen med nogle, de kender, trives bedre end børn, som spiller med nogle, de ikke kender, og børn, der spiller alene eller slet ikke spiller computer.

»At spille computer med vennerne føles for børn fuldstændig som at lege i skolegården. Det giver dem et fællesskab og en følelse af at være sammen. De får mulighed for at skabe noget sammen eller bare hyggesnakke om løst og fast, mens de spiller. Derfor giver det god mening, at børn der spiller sammen med vennerne, trives godt«, siger Sanne Lind, som er børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts