0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Ingen ved, hvorfor tusindvis af skadelige frø bliver sendt til Danmark, men svaret kan være et internationalt svindelnummer

Hver dag bliver hundredvis af pakker med frø fra Kina stoppet i tolden, selv om ingen lader til at have bestilt dem. Myndighederne er i vildrede og advarer mod at plante frøene, der måske er en del af et internationalt svindelnummer.

FOR ABONNENTER

Hver morgen udspiller sig i øjeblikket et mystisk ritual lidt uden for Københavns Lufthavn. Det begynder, når de første vogne med blå postsække fra Kina bliver kørt ind til tolderne i Internationalt Postcenter i Kastrup.

Normalt leder tolderne mest efter våben, kopivarer, ulovlig medicin og narkotiske stoffer. Men de seneste par måneder er skanningen af postsækkene fra Kina lyst op i orange nuancer. Det betyder, at postsækkene er fyldt med organisk materiale – i dette tilfælde plantefrø. Derfor har en meget stor del af det daglige arbejde været at fjerne små, hvide kuverter med plantefrø, der gemmer sig blandt de andre breve og pakker.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts