SOCIAL? Antallet af venner på Facebook kan ifølge et nyt amerikansk studie hænge sammen med, hvor længe du lever.
Foto: Janus Engel

SOCIAL? Antallet af venner på Facebook kan ifølge et nyt amerikansk studie hænge sammen med, hvor længe du lever.

Digitalt

Et socialt liv på Facebook kan virke livsforlængende

Stik imod fordommene kan sociale medier som Facebook være godt for helbredet

Digitalt

Når man lige hurtigt vil tjekke, hvad der sker på Facebook, kan der hurtigt gå en time, før man logger af igen.

Sociale medier er tidsslugere af dimensioner, og vi rykker i stigende grad vores sociale liv over i den virtuelle verden.

Alligevel ved vi endnu meget lidt om, hvad det betyder for vores helbred, at vi bruger så mange af vores vågne timer på sociale medier.

Men et nyt studie tyder på, at det rent faktisk kan være sundt - og måske endda livsforlængende, skriver New York Times .

»Vi kan se, at folk med mange venner online er mindre tilbøjelige til at dø tidligt sammenlignet med deres afkoblede modparter. Det modsiger påstandene om, at sociale medier har haft en negativ indvirkning på sundheden«, lyder det i studiet, der blev udgivet i journalen PNAS i mandags.

Undersøgelsen er baseret på 12 millioner profiler, som Facebook har gjort tilgængelige for forskerne.

Et socialt liv er sundt - online og offline

Studiet konkluderer, at et socialt aktivt liv online i høj grad spejler de helbredsmæssige fordele ved et socialt aktivt liv offline.

»Studiet bekræfter, hvad forskere har vidst længe om verden offline: Mennesker, der har stærke sociale netværk, lever længere«, står der i en pressemeddelelse fra University of California, som står bag undersøgelsen.

Resultatet gælder både mennesker med et stort og et gennemsnitligt antal venner på Facebook, som lever længere end folk med få venner.

Studiet beviser ifølge Snapchat's sociolog og researcher, Nathan Jurgenson, at sociale interaktioner online ikke eksisterer separat fra den fysiske verden, skriver New York Times.

De sunde får flere venneanmodninger, end de sender

Det er dog ikke helt ligegyldigt, om man sender venneanmodningerne af sted eller modtager dem. Kun modtagerne af venneanmodninger på Facebook associeres i studiet med et længere liv, hvilket ærgrer forskerne bag.

»Jeg havde håbet, at vi kunne konkludere, at det at række ud efter andre mennesker er associeret med et bedre helbred«, siger James Fowler, professor i folkesundhed og statskundskab, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

James Fowler understreger dog, at det stadig er uklart, hvad der er hønen og ægget i sagen. Er det et socialt liv, der gør folk sunde, eller om det bare er sunde folk, der har flest venner? Det spørgsmål efterlader studiet ubesvaret.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden