Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

OPGRADERING. Hvis rygterne om den nye iPad 3 taler sandt, er der gode grunde til at skifte sin gamle tablet ud. Men der er også nogle gode undskyldninger for at lade være. Foto: Apple/PR-foto

OPGRADERING. Hvis rygterne om den nye iPad 3 taler sandt, er der gode grunde til at skifte sin gamle tablet ud. Men der er også nogle gode undskyldninger for at lade være. Foto: Apple/PR-foto

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem grunde til at købe en iPad 3 - og fem grunde til at lade være

iPad 3 bliver tykkere, hurtigere og får længere batterilevetid end forgængeren.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rygtemøllen drejer meget hastigt rundt i disse dage, når det drejer sig om Apples nye iPad 3.

Men selv, hvis alle rygterne taler sandt, kan det så betale sig at stille sig i kø, når den næste iPad angiveligt lanceres i næste måned?

Tjek.dk har set på fordele og ulemper ved den kommende udgave af verdens mest populære tablet.

Fem grunde til at købe en iPad 3:

1. Fede filmoplevelser

Der er efterhånden troværdigt mange kilder, der har afsløret, at iPad 3s skærm får en opløsning på 2048 x 1536 pixels. Det er mere end de HD-fjernsyn, du kan købe i butikkerne nu. iPad 3 kommer altså til at levere film-fornøjelse i en særklasse, der vil få dig til at spærre øjnene helt op.

2. Længere batterilevetid

Den nye iPad vil ifølge de seneste rygter kunne køre længere end de nuværende 9-10 timer mellem opladninger. Spionfotos lækket til websiten iMore.com, der plejer at have deres Apple-kilder i orden, afslører en større mængde plads end tidligere, der er reserveret til batteriet. Større batteri er som regel lig med længere batterilevetid.

3. Bedre kamera

Kameraet har altid været iPhonens Achilles-hæl, og da iPad 2 fik kamera indbygget, var det ikke spor anderledes. Washington Post skriver dog, at iPad 3 forventes at have det samme kamera ombord, som sidder i iPhone 4S. Det har 8 megapixels og anses for at være væsentligt bedre end sine forgængere.

4. Hurtigere processor

Det kinesiske website WeiPhone har opsnappet et spionfoto, der viser, at ”hjernen” i iPad 3 kommer til at hedde A5X. Den nuværende chip, der leverer hjernekraften til iPad 2 hedder A5, så iPad 3 får altså en opgradering på denne front. Det vil sige, at den vil kunne klare mange flere opgaver på én gang end forgængeren, ligesom hele brugeroplevelsen bliver meget mere flydende.

5. Den er lige på trapperne

Lige nu er det dummeste tidspunkt at købe en iPad på. Adskillige medier har rapporteret, at Apple vil lancere iPad 3 ved et stort pressemøde 7. marts. Det tyske website iFun.de har talt med, hvad de kalder en troværdig Apple-kilde, der siger, at iPad 3 kommer på tyske butikshylder allerede d. 23. marts. Uanset, om denne dato også gælder Danmark, eller om man skal syd for grænsen for at købe iPad 3, er det klogt at vente et par uger med at investere i en iPad.

Fem grunde til at lade være:

1. Du får ingenting for din gamle iPad

I følge magasinet PC World begynder brugtprisen på din gamle iPad at falde, allerede inden den næste version af iPad er blevet vist frem offentligt. Rygterne alene er nok til at få prisen til at falde med 15 procent, viser en undersøgelse, som bladet har lavet sammen med NextWorth i forbindelse med lanceringen af iPad 2. Du kan følge kurven HER.

2. Den er en tyksak

Hvis en af de ting, du elsker ved din iPad 2 er dens lækre, slanke design, så skal du måske tænke dig godt om, inden du forelsker dig i tanken om en ny iPad. Ifølge adskillige kilder hos de kinesiske fabrikker, der samler iPad’erne, bliver iPad 3 væsentligt tykkere og mere robust i designet end iPad 2.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

3. iPad 2 bliver billigere

Når Apple lancerer et nyt produkt, smider de som regel ikke bare forgængerne på porten. I stedet gør de dem billigere, så de der kan nøjes med ”sidste års kolleketion” kan blive Apple-fans for færre penge. Hvis du endnu ikke har en iPad 2, kan du med fordel købe den efter iPad 3 er blevet lanceret – den vil formodentlig være op til 50 procent billigere.

4. Konkurrenterne bliver bedre og bedre

Der er nok mange, der vil foretrække iPad’ens lækre brugeroplevelse frem for den en anelse mere klodsede måde, Android fungerer på. Men det ændrer ikke på, at mange af de ting, du laver på en iPad, kan du også foretage dig på en Android-tablet. Sidstnævnte er som regel billigere, og du ikke skal stå i kø i timevis for at få fat i den (Hvilket du garanteret skal, når iPad 3 kommer ud). Så prøv en Android-tablet, før du betaler de luksusprisen for en iPad 3.

5. Du betaler for ubrugelige Siri

Siri, den virtuelle assistent i iPhone 4S, som man kan tale til og få til at slå ting op på Google, finde vej og så videre, bliver også en del af iPad 3. Problemet er bare, at vi i Danmark ikke kan bruge Siri til halvdelen af de ting, de for eksempel kan bruge tjenesten til i USA. Dels fordi, Siri kun forstår (veltalt) engelsk, dels fordi mange af tjenesterne, Siri giver adgang til i udlandet, ikke virker i Danmark – deriblandt slå ting op på den danske Google eller finde vej herhjemme. Hvorfor betale ekstra for den funktion?

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden