Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

STØTTE. Der findes nemlig adskillige websider og apps, som hjælper med lektierne.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er fem gratis digitale håndsrækninger til eksamen

Lad de digitale hjerner træne din rigtige af slagsen. Tjek guider til fem gode apps og websider, der kan hjælpe med eksamensterpning og lektielæsning.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nok skal der svedes over lektier og eksamenslæsning over de næste par måneder, men gør man det smart, så bruger man også de bedste digitale hjælpemidler - som tilmed tit er gratis.

Der findes nemlig adskillige websider, som hjælper med lektierne, og har man en Android eller iPhone/iPad til rådighed, er der endnu mere hjælp at hente via apps. Her guider vi til fem forskellige hjælpemidler, som alle er gratis, men hvor kvaliteten er i orden.

LÆS GUIDE

Evernote Peek

iPad. Gratis. Kræver Smart Cover

Spillets website på App Store (eksternt link)

Lav dine egne quizzer inden for eksamensfagene, og hør dig selv i dem - uden at du bliver lokket til at snyde.

Folkene bag den populære Evernote-app har videreudviklet konceptet til 'Evernote Peek' som desværre kun findes til iPad, fordi den som en af de få apps bruger Apples Smart Cover direkte. Tricket er, at man først indtaster (eller henter færdige quizzer) inden for sit fag, og quizzen starter ved, at man lukker coveret på iPad´en ned.

Så snart man løfter første "del" af det magnetiske cover ser man spørgsmålet, og svaret åbenbares først, hvis man løfter hele coveret af. Det hele er på dansk, det hele er gratis, og i den nye udgave kan man sågar lægge lyd ind i ens fag-quizzer. Man kan også føre point, og på den måde konkurrere mod sig selv.

Studieportalen

Browser. Gå til siden her (eksternt link)

Med titlen "Danmarks største lektiehjælp' er Studieportalen en gratis guldgrube for viden inden for stort set alle fag. Tilgangen er helt nede på jorden og meget imødekommende, og udover en hel database med studieopgaver, som man kan hente inspiration fra, indeholder siden mange video-foredrag.

Her er alt fra berettermodellen og de tre appelformer til at få styr på engelsk kongruens eller hvordan man skriver et engelsk essay. Der er tilmed en række små tests, så man kan blive hørt i områder som komma, sexologi og nutids-r.

Merck PSE

iPad/iPhone/iPod Touch/Android. Gratis

Spillets website på App Store (eksternt link)

Spillets website i Google Play (eksternt link)

Hvad var nu lige kogepunktet for titanium og hvem opdagede aluminium? Lurer en kemi-eksamen i horisonten er 'Merck PSE' temmeligt uundværligt, da det er en fremragende og komplet gratis udgave af det Det Periodiske System.

Fra det fulde overblik kan man trykke sig ind på uddybende informationer om de forskellige grundstoffer herunder både alle deres kemiske egenskaber, men også hvem der opdagede dem og sågar billeder af grundstoffet, hvis muligt.

Svar på spørgsmål: 3287 garder celsius / H. C. Ørsted

Formelsamlingen

iPad/iPhone/iPod Touch / Android. Gratis
Spillets website på App Store (eksternt link)
Spillets website på Google Play (eksternt link)

"Formelsamlingen" som app er ganske vist på svensk, men det kan man hurtig abstrahere fra, da den er temmelig komplet. Her er de mest brugte formler inden for matematik, kemi og fysik samlet, og man kan altid gøre et udvalg af formlerne til "favoritter", så man hurtigt kan finde tilbage til dem.


Gode karakterer

Browser. Gå til siden her (eksternt link)

"Gode Karakterer" er et dansk website startet af to ildsjæle og med målet om at forbedre studielivet for de studerende. Det gøres helt konkret ved at siden samler en række nyttige tips, informationer og facts inden for en række fag og særligt i gymnasiel sammenhæng.

Handy, hvis man lige har glemt hvordan Coulombs lov lyder i fysik eller Minerva modellen i samfundsfag. Her er også fine tips indenfor studieteknikker, hvordan man kan forbedre sine karakterer, og råd til at blive bugt med eksamensangst.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden