Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Skærmbillede
Foto: Skærmbillede

Privatliv. I privatindstillingerne kan du gøre nogle simple ting, som kan hjælpe dig med holde uvedkommende fra dine profildelinger.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Tag kontrol over din Facebook-konto

Du kan gøre flere ting for sikre lidt af dit privatlivs fred på Facebook.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook fjerner i øjeblikket muligheden for at gøre sit navn usynligt i søgefunktionen.

Dermed vil alle kunne finde frem til din profil ud fra dit navn - uanset om du kender dem eller ej.

Og selvom det kan virke som endnu et slag mod din kontrol over din profil på det sociale medie, er der stadig en række funktioner, der kan hjælpe med at skjule bytursbillederne, fjollede kommentarer og personlige oplevelser for din arbejdsgiver og omverdenen.

LÆS OGSÅ

I forbindelse med Facebooks påmindelse om, at de snart fjerner muligheden for, at du kan skjule dit navn, har de således givet tre råd, der kan hjælpe med, at uvedkommende ikke kan se dine delinger.

1. Opret vennelister
Hver gang du deler noget, kan du vælge, hvem der skal se det. Opret for eksempel vennelister, så bliver det lettere at styre. Du kan oprette vennelister under punktet 'Hvem kan se mit indhold' i privatindstillingerne. Her vælger du, at adgangen til dine opslag skal være brugerdefineret, hvorefter du kan oprette en venneliste, der for eksempel hedder 'Sportshold'. Derefter er det kun er dem, du har tilføjet til listen fra dit sportshold, der får de opslag, som du øremærker til listen 'Sportshold'.

2. Ryd op i gamle sager
Brug 'Aktivitetlog' til at gennemse de ting, du allerede har delt. Her kan du slette det, som du ikke vil have skal ligge på Facebook. Skift for eksempel privatindstillingerne for gamle statusopdateringer, delinger eller 'untag' dig selv fra billeder. Du finder din 'aktivitetslog' under punktet 'Hvem kan se mit indhold' i privatindstillingerne.

3. Kontakt facebookvennerne

Hvis nogle af dine venner har 'tagget' dig i nogle ting, som du ikke vil have liggende på Facebook, så bed dem om at fjerne det. Henvend dig personligt eller brug 'anmeld' funktionen, der også findes i 'aktivitetslog'.

Du kan rette i dine privatindstillinger ved at klikke på hængelås-ikonet i toppen af din side.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden