Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sommerdrøm. Drømmer du om at finde en kæreste, du kan ligge og flyde med i græsset til sommer, så prøv at følge dating coach jenna Christensens råd herunder.
Foto: Jesper Stormly Hansen

Sommerdrøm. Drømmer du om at finde en kæreste, du kan ligge og flyde med i græsset til sommer, så prøv at følge dating coach jenna Christensens råd herunder.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Sådan finder du kærligheden på nettet i 2014

Vær ærlig, og hav aldrig sex på første date, lyder nogle af rådene.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken skrev tidligere i dag, at søndag er den bedste ugedag til netdating, men det er naturligvis ikke alene antallet af personer, der er aktive på datingsiderne, der gør udslaget i forhold til, om du finder en kæreste eller ej.

Så her får du dating coach Jenna Christensens bedste råd til at finde den rette partner, hvis du drømmer om at møde kærligheden på nettet i 2014:

1. Vær bevidst om, hvad du søger

Netdating handler kun i begrænset omfang om held. Det handler meget mere om at søge målrettet efter den rette partner. Derfor skal du inden, du overhovedet opretter en profil, sætte dig ned og bruge tid på at gøre dig klart, hvad for en partner, du er på udkig efter.

»Folk har det med at bruge meget mere tid på at finde den rigtige bil eller den rette bolig, end på at finde den partner, der kan gøre dem lykkelige resten af livet«, siger Jenna Christensen.

2. Vær ærlig i din profil

Det nytter ikke noget at lyve sig fem år yngre, skære antallet af børn ned til det halve, eller lægge et 10 år gammelt profilbillede på. Du skal være ærlig – både om, hvem du er, og hvem du leder efter.

3. Lad være med kun at kræve

Tænk på din profil som en slags jobansøgning. Fokusér på, hvad du kan tilbyde en partner. Har du erfaring med, at du er en god bonusmor, så skriv det. Vil du gerne med på skiferie, så skriv det. Er du god til at lave mad, så skriv det. Men husk at være ærlig. Hvis du lyver om dig selv, så kommer det for en dag før eller siden, og løgn er et elendigt grundlag for et sundt og stærkt parforhold. Og send først profilen af sted, når du er helt tilfreds med den - nøjagtig, som du ville gøre med en jobansøgning.

4. Lav en ’rød lampe’-liste

Hvis du på forhånd ved, at du ikke vil have en partner, der har børn i forvejen, en, der ryger, en, der dyrker ekstremt meget sport, en, der har tendens til at drikke for meget, en, der er nærig eller noget helt femte, som tænder netop din røde lampe, så lad være med at spilde tid på at date de personer. Brug hellere tiden på at lede videre.

5. Vær gerne den udfarende

Især kvinder har en tendens til at sidde med hænderne i skødet og vente på, at den rette mand opdager deres profil og kontakter dem. Lad være med det. Søg selv efter den rette mand, skriv til ham, og gør opmærksom på din profil. Du behøver ikke gøre andet end lige at prikke til ham og skrive ’kig på min profil’.

6. Lad være med at mødes for hurtigt

Det er en god idé at skrive sammen nogle gange og tale i telefon sammen, før I mødes i virkeligheden. Det gør, at du er mere sikker på, hvem du skal møde. Hvis du gang på gang går på date og bliver skuffet, er det let at miste modet. Så gem real life-møderne til dem, du tror på, kunne være noget for dig.

7. Husk de gamle dyder

Når I først er på date, så gælder alle de gamle dyder fuldstændig som vanligt.

For kvinderne – lad være med at gå i seng med manden på første date. Får han dig med det samme, så er jagten overstået, inden han er nået at blive forelsket i dig, og han taber interessen. Vent til tredje eller fjerde date, så han ved, hvem det er, han går i seng med. Han bliver forelsket i dig, ikke i din krop.

For mændene – betal for middagen eller cafébesøget. Hold døren. Træk stolen ud for hende. De klassiske manerer virker!

8. Vær tålmodig

Tab ikke modet, selv om du ikke finder dit livs kærlighed i løbet af de første tre måneder, hvor du netdater. Det kræver tålmodighed at finde den rette partner. Men hvis du søger intelligent, er der gode chancer for at finde ham eller hende derude i cyberspace.

Kilde: Dating coach, sexolog og parterapeut Jenna Christensen

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden