Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hjemmekontor. Vælg den rigtige tablet og brug den rigtige software for at optimere dit arbejdsflow på tablet.

Hjemmekontor. Vælg den rigtige tablet og brug den rigtige software for at optimere dit arbejdsflow på tablet.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan kan du være produktiv på en tablet

Hvad enten du har en iPad, en Android- eller en Windows-tablet, så er der forskellige måder, du kan bruge den på, hvis du gerne vil være produktiv.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her får du tip til, hvordan du får noget andet end underholdning og websurf fra hånden med din tablet.

1. Vælg den rigtige tablet Måske har du allerede en tablet, og så kan du i princippet se bort fra dette punkt.

Men står du foran at skulle købe, kan det godt betale sig at tænke sig om. Skal du for eksempel bruge bestemte programmer på grund af dit arbejde, vil du højst sandsynligt få mest ud af at købe en Windows-tablet som f.eks. dem i Microsofts Surface-serie eller Acers Iconia W-serie.

LÆS ARTIKEL

Skal du blot skrive dokumenter, tilgå regneark og præsentationer med mere, så kommer iPad og Android-tabletter også på banen. I det sidste tilfælde bliver det mere et spørgsmål om design og præferencer. 2. Køb et tastatur


Hvis man gerne vil bruge sin tablet i stedet for eksempelvis en bærbar pc, kræver det uden tvivl et tastatur. Visse tabletter er bedre til tastaturer end andre, f.eks. har Microsofts Windows-tabletter i Surface-serien nogle tastaturer tilgængelige, der kommer meget tæt på, hvad du er vant til fra en bærbar.

Men der findes bestemt også gode tastaturer til iPad og Android. Du kan koble almindelige bluetooth-tastaturer til de fleste tabletter, og nogle tastaturer med holder til tabletten er primært lavet til at stå på et skrivebord.

Hvis du er typen, der er meget på farten, kan det formentlig godt betale sig at købe et tastatur i et cover, sådan at din tablet også bliver beskyttet mod slag. Der findes et hav af forskellige typer af tastaturcovere. Lige fra typen, du kan sætte din tablet i og vippe den frem og tilbage, som var det en almindelig bærbar skærm, til blødere, mere mappeagtige tastaturcovere.

Giv dig god tid til at finde det tastatur eller cover, der passer til dig, og tast rigeligt på tasterne, inden du køber. Det er dine hænders ergonomiske overlevelse, der er på spil. Overvej også, om du mest kommer til at bruge din tablet i vandret eller lodret tilstand, når du arbejder. Dit tastatur eller tastaturcover skal kunne understøtte din foretrukne metode. 3. Brug den rigtige software


Langt de fleste bruger Microsoft Office til deres daglige arbejde. Men indtil nu findes denne kun på Windows-tabletter samt i en miniversion til iPhone og Android-smartphones. Rygterne går dog om en Office-lancering til iPad i 2014.

Som erstatning kan man på iPad downloade Apples svar på Office, iWork. Denne pakke med seks produktivitetsværktøjer er gratis, hvis du køber et nyt iOS-produkt. I denne pakke finder du Pages, der er et tekstbehandlingsprogram optimeret til iPad, regnearket Numbers og præsentationsprogrammet Keynote, der ligeledes er optimeret til Apples tablet.

På Android kan du hente den gratis kontorpakke Kingsoft Office HD, der ligesom Pages har alternativer til Microsofts mest populære Office-programmer. Du kan også bruge Quickoffice, der er Googles eget alternativ til Microsoft Office. Det er en app-version af Googles online-kontorsoftware, som du måske kender som Google Docs. Du skal have en Google Drive-konto for at bruge denne app. 4. Gem i skyen


Mange af kontorprogrammerne til tabletter understøtter, at du uploader dine dokumenter til servere i ’skyen’, så snart du er online. Det kan være en god idé at benytte sig af dette i stedet for kun at gemme tingene lokalt på din tablet, da denne nemt kan blive stjålet eller gå i stykker. Og så har du den anden fordel, at du som regel kan få adgang til de samme filer fra din arbejdscomputer eller en helt tredje computer.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Microsoft tilbyder SkyDrive til Office, Apple tilbyder iCloud til iWork, og Google tilbyder Google Drive til sine løsninger. Førnævnte Kingsoft Office HD kan synkronisere med flere forskellige tjenester, blandt andet Box.net og Google Drive. 5. Overvej en pen

Der var engang, da håndskriftsgenkendelse var noget værre miskmask. Men på nutidens tabletter kan man faktisk komme ret langt med håndskriftsgenkendelse, og hvis ikke, kan man også bare håndskrive noter, som var ens tablet et rigtigt stykke papir. Visse modeller, som Samsungs Note-tabletter og Microsofts Surface Pro 2, kommer allerede med en pen.

Er man på en anden Android-tablet eller en iPad, skal man ud og købe en separat pen, og her står valget mellem en blød spids eller en hård spids. Den første, som f.eks. Kensingtons Virtuoso-pen, som er blød og afrundet, men som også gemmer på en rigtig pen indvendig. En spidsere pen er Adonit Jot Pro, der er mere præcis.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden