Strøm. Du kan optimere opladningsprocessen, så du hurtigere får fyldt energi på smartphonen og den igen er klar til brug.
Foto: Jens Dresling

Strøm. Du kan optimere opladningsprocessen, så du hurtigere får fyldt energi på smartphonen og den igen er klar til brug.

Guides

5 tip til at lade din smartphone hurtigt op

Her er 5 tip til, hvordan du kan speede opladningen op.

Guides

Der er situationer, hvor du har brug for at få opladet din telefon i en fart. Måske har du en time, indtil du skal til et møde eller skal hente ungerne, og din telefon er døende.

1. Brug den originale lader Alle smartphones i dag kan tilsluttes de samme usb-ladere – iPhones kræver dog et særligt stik. Det betyder, at man ofte bruger en ven eller kollegas lader – eller en man har liggende fra en tidligere telefon. Men nogle smartphoneproducenter har faktisk indbygget hurtig opladning, når man anvender den originale lader, så det kan betale sig at holde sig til den.

LÆS ARTIKEL

2. Brug en kraftigere lader
Hvis du ikke har den originale lader til rådighed, kan du prøve at finde en kraftigere 5 volts-lader, der ofte følger med en smartphone. En iPad-lader er for eksempel 5v, men med en højere strømstyrke, for eksempel 2 ampere som i en iPad-lader og kan gøre opladningen hurtigere – selv hvis du sætter en androidtelefon til den ved at bytte usb-kablet ud. Og tag det roligt – så længe du holder dig til mobil- eller tabletladere med usb, er risikoen for at gøre skade på din telefon minimal.

3. Luk for radioerne
Noget af det, der bruger allermest batteri på en smartphone, er, når telefonen udfører trådløst ’arbejde’. Sæt derfor telefonen i ’Flytilstand’, når du lader. Hvis du skal kunne modtage opkald, så sluk for alt, hvad der hedder wi-fi, bluetooth, gps og så videre. Jo mindre batteri, telefonen bruger, mens den lader, jo hurtigere lader den op.

4. Lad telefonen være
Som nævnt i punkt 3 lader telefonen hurtigere, hvis den ikke bliver brugt. Sluk skærmen, slå alle baggrundsfunktioner som opdatering af e-mail og Facebook fra, og lad telefonen lade op i fred. Allerbedst er det, hvis du kan slukke telefonen helt, mens du ’nødlader’.

5. Brug et ekstra batteri

Telefoner, hvor batteriet kan skiftes ud, bliver sjældnere og sjældnere. Eller hvis du bruger et etui med indbygget batteri til din telefon, kan du overveje at have en ekstra liggende til nødstilfælde.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce