Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

Nyt. Google maps er verdens førende app, mår det gælder kort-visning men der er gode, gratis alternativer.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem gode alternativer til Google Maps

Millioner verden over bruger Google Maps på telefonen til at finde vej, men den fungerer ikke lige godt på alle enheder.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ingen tvivl om, at Google sidder tungt på kortsoftware og -apper med Google Maps.

Mange er blevet vænnet til at bruge netop denne app på deres smartphone, fordi den er standard-kort-appen i Android og tidligere også var det på iPhone.

Og når man googler noget på sin computer eller sin telefon, er det naturligt nok Google Maps, der dukker op, når du gerne vil se, hvor dit søgeresultat eventuelt befinder sig henne.

LÆS ARTIKEL

Men der kan være mange årsager til, at man ikke ønsker at bruge Google Maps. Måske er man lidt nervøs ved tanken om, at Google samler så mange informationer ind, som de gør, eller også kan man måske bare slet ikke lide firmaet og dets apper.

Eller måske har man en Windows Phone, hvor Google Maps fungerer meget dårligt, eller måske har man simpelthen bare lyst til at prøve noget andet. Og så er det jo godt, der findes gratis alternativer til verdens mest populære kort-app. Her er nogle af de bedre eksempler.

1. Waze

Waze blev faktisk købt af Google for nylig, fordi firmaet gerne ville have fat i noget af Waze-teknologien til Google Maps. Men indtil videre ser det ud, som om Waze får lov til at køre videre som selvstændigt firma, og det skyldes noget ganske bestemt: Waze er nemlig en såkaldt crowdsourcet app, hvilket betyder, at brugerne bidrager konstant til den information, der findes i appen.

Det er altså blandt andet brugerne, der fortæller om fejl i kortet, vejarbejde, ulykker, trafikproblemer og sågar fartfælder på ruten, man har planlagt i Waze. Der er efterhånden et ret stort community af Waze-brugere på verdensplan, og også i Danmark har Waze-appen fans. Waze har også en reel navigationsfunktion om bord som en rigtig gps og findes til Android, iOS og Windows Phone.

2. GPS Navigation & Maps


Bag det temmelig intetsigende navn gemmer der sig en ret brugbar kort- og navigations-app fra det tyske firma Skobbler GmbH. Appen har i længere tid være ret populær på iPhone/iPad, men findes nu også til Android. I light-versionen, som er gratis, får du navigation med gratis i 14 dage, derefter skal du opgradere for at få disse instrukser. Men du kan stadig bruge kort og ruteplanlægning uden at betale.

GPS Navigation & Maps bruger kort fra OpenStreetMaps, som er et brugerdrevet projekt. Det betyder, at kortene altid er opdateret, fordi folk selv kan rette fejl i kortene. Du kan selv vælge, om du vil have kortene liggende på telefonen eller hente dem fortløbende.

3. Nokia Here


Har man en Windows Phone, har man allerede adgang til Nokias korttjeneste Here via en app. Here har den fordel, at du kan gemme informationer i såkaldte collections, der f.eks. kan indeholde dine favoritruter eller -steder, og som fungerer på tværs af alle de platforme, man kan bruge Here på.

Du kan altså sidde foran computeren og planlægge dine rute på Here.com, inklusive f.eks. restauranter på vejen, og så er de automatisk at finde på din telefon eller tablet bagefter.

Den kan også bruges til at søge i offentlige transportmuligheder. Here findes som app til Windows Phone, men kan også sagtens bruges på iPhone eller Android. Så skal man bare bruge en webbrowser i stedet og gå ind på m.here.com.

4. Bing Maps


Hvis man ikke er meget for Google i det hele taget, har man måske opdaget Bing, som er Microsofts søgemaskine og den næststørste af sin art. Når man downloader Bing som app til sin smartphone, får man automatisk Bing Maps med oven i hatten.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bing har en anden tilgang til kortbrugen, fordi du søger som i en søgemaskine først og dermed får mange andre relevante informationer med, når du finder din destination. Selv om Bing er lavet af Microsoft, fås den både til Android og iOS. Windows Phone har den indbygget.

5. Apple Maps

Ejere af iPhones og iPads kan efterhånden med sindsro også benytte sig af Apples medfølgende kort-app. Efter en katastrofal start med hårrejsende fejl, der fik folk sendt på gale veje overalt, er Apple Maps nu kommet så godt med, at det er lige så sikkert at bruge den til navigation som alle de andre apper.

Fordelen ved at bruge Apple Maps, hvis man i forvejen er iOS-bruger, er, at Apples kortsoftware arbejder sammen med resten af styresystemets funktioner som f.eks. Siri, Kontakter m.m.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden