Streaming. Tv on demand blomstrer frem blandt andet gennem streamingtjenesten, Netflix, som står bag den populære serie "House of Cards".
Foto: AP Photo/Netflix, Melinda Sue Gordon

Streaming. Tv on demand blomstrer frem blandt andet gennem streamingtjenesten, Netflix, som står bag den populære serie "House of Cards".

Guides

6 gode råd: Sådan kan du bedre se film på din tablet

Streamingtjenester som Netflix giver mulighed for at se film på andet end tv'et. Men nogle gode råd gør oplevelsen bedre.

Guides

Vores film- og tv-vaner ændrer sig kraftigt i disse år. Vi streamer eller downloader film i stedet for at købe eller leje dem.

Tv-skærmen har fået konkurrence fra tablets, smartphones og computere, når vi vælger, hvilken skærm vi vil underholdes på.

Mulighederne på især sidstnævnte vokser, og det er naturligvis enormt praktisk at kunne tage tablets med film med rundt og se dem, når du sidder i et fly, en bil eller en bus eller andre steder, hvor det tidligere har været svært at have et tv med.

LÆS ARTIKEL


Hvis du endnu ikke er sprunget med på streamingbølgen med Netflix, HBO Nordic og så videre, kan muligheden for at se film på din tablet måske være det, der gør udslaget.Med disse streaming-apps får du nemlig adgang til et stort bibliotek af film og serier, som du kan se alle vegne.

Det kræver dog, at du er tilsluttet internet med en god bredbåndsforbindelse eller en kraftig mobilforbindelse.

Med tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay og YouBio betaler du som regel et mindre beløb om måneden og kan se alle de film og tv-serier, du vil. Derefter skal du bare downloade en app fra f.eks. App Store eller Google Play Store. Ofte kan du købe abonnementet direkte i appen, når du har hentet den. Derefter kan du bruge appen som biograflærred på tabletten.

2. Køb film til download
Nogle gange kan det være svært at komme på nettet, f.eks. på en lang flyrejse. Der kan det være en god idé at hente filmene ned på din tablet, så de ligger der fast.

Det er en relativt nem sag for iPad-ejere, der kan bruge iTunes til at købe eller leje film på. Her hentes filmen simpelthen ned på iPaden efter endt betaling. Google har endnu ikke i Danmark åbnet for køb og download af film via deres Google Play-butik, sådan som man har det i udlandet. Men hvis du har f.eks. et Viaplay-abonnement, kan du hente nogle film ned på din Android-enhed og gemme i en måned.

3. Find film på nettet
Der findes også steder på nettet, hvor du kan downloade film til en computer, overføre dem til din tablet og se dem med en generel videoafspiller-app som f.eks. VLC Player. Den fungerer forskelligt på iPad og Android.

På Android skal du overføre filmene til et bibliotek på din tablet og så browse dig frem til film-filen via VLC Player.

På iPad skal du ind i iTunes-programmet på computeren, og via siden ’Apps’ kan du overføre filer til VLC Player; en funktion, du finder i bunden af siden. Du kan også bruge et program som Audials Moviebox til at downloade film, der ellers streames via f.eks. Netflix.

En helt tredje mulighed er at se film på f.eks. YouTube via YouTube-appen eller en browser. Du skal dog være opmærksom på, at du i alle disse tilfælde kan komme på kant med ophavsretsloven. Hvis du vil være sikker på, at du optræder lovlydigt, bør du nøjes med at kigge efter rettighedsfrie film på f.eks. Archive.org.

4. Send film fra computer til din tablet
Er du hjemme og har købt film, der ligger på din computer, kan du også vælge at se dem på din tablet. Hvis du har computeren i stuen, men gerne vil se film under dynerne i soveværelset, kan det f.eks. gøres ved at sætte Plex op, der er en medieserver, der både fungerer på pc og Mac.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når først du har været igennem den lette opsætning af programmet og vist Plex, hvor på computeren du har gemt dine film, skal du som regel blot hente appen til din tablet. Den forbinder sig så til Plex på computeren, og så kan du streame.

5. Kig efter undertekster
Nogle filmtjenester tilbyder danske undertekster til de film, du kan leje. Nogle gange skal det dog slås til, enten under ’Indstillinger’ eller med en knap i selve afspillervinduet. Det kommer helt an på din tablet og din filmtjeneste.

6. Køb et tabletcover, der kan stå

Et sidste godt råd handler om, når du skal vælge et cover til din tablet. Hvis du forventer at skulle se film og tv på den, kan det anbefales at købe et af den slags covere, der kan stille tabletten op i lodret position. Det bliver du glad for, når du sidder på flyet eller i sommerhuset og gerne vil se film på tabletten. Ellers skal du sidde og holde den hele tiden, og det kan godt være irriterende.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce