Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forsigtig. Det er ikke alle typer af information, det er lige smart at offentliggøre med andre.
Foto: Jens Dresling

Forsigtig. Det er ikke alle typer af information, det er lige smart at offentliggøre med andre.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem ting, du ikke bør lægge på Facebook

Der er nogle ting, vi skal være varsomme med at afsløre på det sociale netværk.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook føles meget hjemligt for de fleste af os. Vi er omgivet virtuelt af folk vi kender og udveksler billeder og kommentarer nærmest på rygraden. Men det er ikke svært for andre at kigge med over skulderen.

Hvis en af dine venners Facebook-informationer er blevet hacket, kan mere ondsindede typer også se, hvad du skriver på din væg. Derfor bør du altid passe på med at afsløre nedenstående fem ting.

LÆS OGSÅ

1. Din fulde fødselsdato
Hvis du virkelig gerne vil have lykønskninger på dagen, nøjes da med datoen og undlad året. Ellers har du reelt givet en hacker de seks første cifre af dit CPR-nr.

2. Din adresse
Mange mennesker skriver deres adresse ind i de personlige informationer på Facebook, eller tjekker ind på en konkret adresse, når de er hjemme. Men sammen med andre af de her nævnte informationer, kan adressen udgøre en meget afslørende kombination for tyve og hackere.

3. Hvor du er henne
Det er fristende at lægge billeder fra ferien på Facebook. Du skal bare være klar over, at indbrudstyve på den måde kan finde ud af, at du ikke er hjemme.

4. Dine børns navne
Man ’tagger’ ofte billeder af sine børn med deres navne. Men mere ubehagelige personer kan bruge denne information til at gøre dine børn trygge ved dem og lokke dem i uføre.

5. Om du er alene

Lad være med at skrive status’er som »Øv, alene hjemme igen« eller lignende, eller angive, om du er single. Det kan få mere forvirrede sjæle til at opsøge dig på måder, du måske ikke bryder dig om.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden