Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling.
Foto: Jens Dresling.

Dansk. Lær at diktere til din Ipad på dansk.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan dikterer du til din iPad på dansk

Her er 5 tips, der får dig i gang med at diktere til iPad, som formentlig er der, hvor de fleste har mest behov for at diktere længere tekster.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske iPad- og iPhone-brugere har i flere år set misundeligt på, at englændere, franskmænd og tyskere kunne tale på deres eget sprog til Siri og diktatfunktionen i iOS. Siri mangler stadig at komme helt i mål, men med iOS8 fik vi endelig mulighed for at kunne diktere til vores iPad eller iPhone på dansk. Det kan bruges til alt fra hurtige noter til lange tekster, og der er nogle bestemte ting, du kan gøre for at få det til at virke godt.

LÆS ARTIKEL

1 Sørg for at være online

Diktatfunktionen fungerer via skyen. Det betyder, at din iPad via nettet sender lyden af din stemme til en Apple-server. Serveren tolker, hvad du har sagt, og sender resultatet tilbage til din iPad. Dikteringen virker altså ikke, hvis du er offline. En dårlig onlineforbindelse betyder også en dårlig fortolkning.

2 Sørg for at aktivere dansk tastatur

Du skal fortælle din iPad, at du taler dansk. Det gør du ved at aktivere det danske tastatur, hvis det ikke allerede er aktiveret. Det sker under Indstillinger – Generelt – Tastaturer. Hvis det danske tastatur ikke dukker op der, skal du tilføje det under ’Tilføj nyt tastatur …’.

3 Vælg programmet, du vil diktere til

De fleste apps, der kan installeres på iPad og benytter tekstinput, kan bruges sammen med diktatfunktionen. De mest logiske er naturligvis programmer som Word, Pages og Noter. Start appen, du vil bruge, og gå i gang, som du normalt ville gøre med tastaturet.

4 Sæt talegenkendelsen i gang

Afhængig af hvor du har købt din iPad, er det danske tastatur muligvis det første, der dukker op. Hvis ikke, skal du trykke på den lille globus i nederste venstre hjørne. Lige ved siden af den finder du en mikrofon. Trykker du på den, går talegenkendelsen i gang. Din iPad skriver nu ordene, efterhånden som du siger dem.

5 Vær tålmodig

Det tager lidt tid at finde ud af at tale på en måde, som iPaden kan forstå fejlfrit. Ud over at tale langsomt og tydeligt er det en god idé at prøve forskellige udtalelser af ord, der ikke bliver genkendt med det samme. Efter nogen tid bliver du vant til det. Ord, iPaden slet ikke vil genkende, kan nogle gange virke, hvis du indsætter ordet som en kontakt i dine kontaktliste.

Husk også, at du kan bruge tegnsætning ved blot at sige ’komma’, ’punktum’ og så videre. En liste over tegnsætningskommandoerne kan findes i brugerhåndbogen til iPaden, der kan hentes på Apples hjemmeside.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden