Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Spillet 'Pokémon Go' er i den seneste uge blevet en af de mest downloadede mobilspil nogensinde. Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til de uindviede: Sådan spiller man Pokemon Go

Det er næsten umuligt ikke at have hørt om det der nye Pokemon-spil. Men hvad går det egentlig ud på?

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over alt vrimler det frem med de neonfarvede Pokémons.

I supermarkedet. På gadehjørner. I banken. På cafeen. I bilen. På fodboldbanen. I parken. På fødestuen.

Med den nye spil-app ’Pokemon Go’ fra Nintendo kan man nemlig møde Pikachu, Rattata, Charmander, Bulbasaur eller Squirtle og alle de andre Pokémons, når man færdes rundt omkring i virkeligheden.

LÆS MERE

Og den app har flere millioner mennesker verden over allerede downloadet. Derfor er det ikke et sjældent syn at se børn, unge og voksne gå rundt med deres smartphones holdt op foran ansigtet, mens de swiper løs med fingrene.

Kun få dage efter, det officielt blev muligt at downloade Pokémon Go i Danmark, er spillet på alles læber. Også hos dem, der endnu ikke har overgivet sig til den farverige fantasiunivers, eller som er født før 1980.

Pokémon for dummies

Men hvordan spiller man spillet? Hvad er et Pokéstop? Og hvorfor er det så svært at fange Pikachu?

Politiken giver her en lynguide til nybegyndere, som gerne vil blive bare en smule klogere på det japanske monsterhit.

Inden vi ruller ud, hvordan man spiller Pokémon Go, er der lige nogle grundbegreber, som skal på plads først.

Hvad er en Pokémon?

Pokémon blevet skabt i 1996 af den japanske spiludvikler Nintendo, hvor de første 151 Pokémon-figurer blev lanceret. Siden da er der kommet mange flere Pokémons til, og i dag tæller den samlede flok over 700 figurer. Dog er det kun de 151 originale tegneseriedyr, som er med i Pokémon Go-spillet.

I fortællingerne om eventyrvæsenerne indgår blandt andet både videospil, spillekort og tegnefilmsserier.

Hvad er en Pokémon-træner?

Mennesket eller spilleren i spillet kaldes for en 'træner'. Spillerens vigtigste opgave i Pokémon Go er at fange Pokémons og træne dem. Når man har trænet sine Pokémons kan man besejre andre Pokémon-trænere ved at lade sine væsener kæmpe mod hinanden.

Hvad er en PokéBall?

Man fanger Pokémons ved at kaste en såkaldt PokéBall efter figuren.

Sådan spiller man Pokémon Go

Nu videre til, hvordan appen rent faktisk fungerer.

Konceptet er, at man skal finde Pokémons i lokalområdet ved at bevæge sig rundt.

Ved at hente data fra Google Maps kortlægger appen det område, spilleren befinder sig i. På den måde kan man hurtigt få overblik, hvor man skal gå hen for at fange en Pokémon, træne dem man allerede har, eller kæmpe mod andre. Når man nærmer sig enten en Pokémon eller et såkaldt Pokéstop på kortet, gælder det blot om at holde telefonens kamera op mod virkeligheden og vupti, pludselig er Pikachu for næsen af en.

Dermed smelter den virkelige og den virtuelle verden sammen til en – også kendt som ’augmented reality’.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad er et PokéStop?

Et PokéStop er interessante steder, der dukker op på det digitale kort. Disse er ofte placeret ved kulturelle og historiske steder, eksempelvis kirker, springvand, statuer eller andre mindesmærker. Når spilleren er tæt nok på, kan man swipe en cirkel rundt, og så vælter det ud med forskellige objekter, som styrker træneren. Det kan for eksempel være PokéBalls, trylledrik eller genoplivninger.

Hvad er et gym?

Gym er - oversat til almindeligt sprog - et træningscenter. Første gang, spilleren får adgang til et gym, skal man vælge et team. Enten gult, rødt eller blåt. Der er grundlæggende tre ting, en spiller kan lave i disse gyms. Nemlig forsvare, træne eller besejre andre Pokémons.

Hvordan får man point?

Pointene spiller en vigtig rolle i Pokémon Go. Helt grundlæggende får man point ved at spille spillet. Enten ved at fange Pokémons, kaste godt, besøge et PokéStop, træne eller kæmpe mod andre. Jo flere point, desto højere niveau. Og jo højere niveau, man spiller på, desto bedre og mere sjældne Pokémons, kan spilleren fange. Pikachu er eksempelvis en af de mere eftertragtede, som kræver et vist niveau.

Man starter på niveau 1 og kan efter mange timers øvelse og 25.000 point ende på niveau 20.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden