Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

I flere lande er det ikke usædvanligt at måtte betale mere end 100 kroner per megabyte datatrafik via mobilnettet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tele2 kræver datatrafik underlagt EU's prisloft

Det svenske teleselskab Tele2 kræver, at EU begynder at regulere markedet for datatrafik.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tele2 i Sverige er stærkt utilfreds med, at EU's nye prisloft over mobilsamtaler ikke også omfatter datatrafik og kræver et indgreb.

»Normalt bryder vi os ikke om reguleringer, men i det her tilfælde er det nødvendigt«, siger Thomas Ekman, ansvarlig for privatmarkedet hos Tele2. Det skriver ComputerWorld.

Gælder ikke datatrafik Baggrunden for, at Tele2 vil have EU til at gribe ind og regulere priserne for datatrafikken, er, at datatrafik ikke er omfattet af det prisloft, som EU trak ned over hovedet på samtlige teleudbydere i EU tidligere på sommeren, og som træder i kraft den 30. august.

Teleoperatørerne kan derfor i princippet selv sætte priserne for datatrafik, som de lyster, og priserne for at ekspedere datatrafik varierer da også kraftigt rundt omkring i EU.

100 kroner per megabyte
I flere lande er det ikke usædvanligt at måtte betale mere end 100 kroner per megabyte.

Samtidig viser tal fra Telenor, at vi surfer mere end nogen sinde via mobiltelefonen og trådløse modem.

Datatrafikken steg ifølge Telenor med 400 procent mellem midten af juni og slutningen af juli, og det bliver stadig mere populært at koble mobiltelefonen op til en gang web-surfing på ferier i udlandet, skriver ComputerSweden.

Mobil web-surfing meget populært
At mobil web-surfing er en it-disciplin i vækst, mærker også Tele2's konkurrent TeliaSonera.

»Det er absolut min opfattelse, at man tager modemet med sig til udlandet og bruger det flittigt«, siger Gunilla Åberg, markedschef for mobilitetstjenester hos TeliaSonera.

Herhjemme kender Tele2 ikke noget til initiativet fra Tele2 Sveriges anstrengelser for at reguleret priserne på datatrafik.

»Vi har ikke noget på tegnebrættet herhjemme i den retning«, siger Thomas Nistrup, administrerende direktør for Tele2 i Danmark til ComputerWorld.

Vil ikke vente

De nye roaming-regler betyder, at langt de fleste forbrugere senest den 1. oktober 2007 automatisk bliver omfattet af den såkaldte eurotarif på maksimalt 4,60 kroner per minut.

Først til december 2008 skal EU evaluere prisloftet og beslutte om også datatrafik skal underlægges en sådan eurotarif, og det vil Tele2 altså ikke vente på.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden