Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN
Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sms'er fra udlandet skal være billigere

Mobilselskaber får sidste chance for selv at sætte prisen ned på Sms'er, der sendes fra et andet EU-land. Ellers vanker der skrappe regler, advarer kommissær.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal være billigere for europæiske mobilbrugere at SMS'e hjem, når de rejser i et andet EU-land.


EU vil ikke acceptere, at mobilselskaberne tjener op til 20 gange så meget på kunder, der Sms'er eller surfer på nettet via mobilen i udlandet, end de gør på de kunder, der holder sig hjemme.

Efter flere trusler giver EU-kommissær Danuta Hübner derfor selskaberne en sidste chance for frivilligt at sætte priserne ned på såkaldt roaming. Det meddelte hun mandag på et møde med direktører fra telebranchen i Barcelona.

SMS'er fra spanske strande

Højere roaming-afgifter i udlandet skal være godtgjort af ekstra udgifter for selskaberne, ellers skal de væk. Forbrugerne bør være rolige ved at sende Sms'er fra spanske strande, eller mens de står på ski i de østrigske bjerge, siger Danuta Hübner.

Hun har nu givet selskaberne indtil 1. juli i år til at give troværdige prisnedsættelser. Hvis ikke de gøre det, vil hun regulere markedet ved lov, ligesom kommissionen sidste sommer gjorde det med priserne på mobilopkald i udlandet.

Det må nu ikke koste mere end 3,68 kroner i minuttet at ringe fra udlandet, og det må maksimalt koste 1,80 kroner i minuttet at modtage et opkald. Priserne falder yderligere til sommer og endnu en gang næste år.

Ifølge den internationale avis Financial Times, mødtes teleselskabernes direktører i weekenden for at diskutere, hvad de skal gøre med priserne. Det er endnu uklart, om de har besluttet sig for frivilligt at sætte roaming-priserne ned.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden