Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

Bliver telefonen, mp3-afspilleren eller den bærbar computer, hvori filerne ligger, stjålet, dækker den normale forsikring kun, hvis du har gemt kvitteringer på musikken.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Digital musik er dårligt forsikret

Gem kvitteringen, når du køber musik over nettet, ellers får du ingen erstatning, hvis du mister din computer eller telefon.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange har en formue gemt i musik og film, som er købt og downloadet på internettet.

Men bliver telefonen eller den bærbar computer, hvori filerne ligger, stjålet, dækker den normale forsikring ikke altid.

Det kræver nemlig, at man som kunde kan vise forsikringsselskabet en kvittering for de downloadede filer, fortæller Helle Pedersen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Samme princip gælder for den fysiske cd-samling hjemme på reolen, men her er det som regel lettere at få erstatning, hvis kvitteringen er blevet væk.

Et foto hjælper »Det er normalt at have billeder liggende fra eksempelvis en fest, som kan give forsikringsselskabet en fornemmelse af cd-samlingen, og ofte vil der være et fysisk hul der, hvor cd’erne stod, forklarer Helle Pedersen.

I Codan har man netop drøftet emnet.

»Vi talte om det, fordi mange har 5.000 - 10.000 sange liggende på deres Ipod eller computer. Men vi oplever det altså ikke som et problem i praksis, fordi mange også har sangene på et sekundært medie,« siger Lisa Mørz, pressekonsulent.

Folk kan komme i klemme

Anne Dehn Jeppesen, der er jurist i Forbrugerrådet, mener dog godt, at folk kan komme i klemme alligevel.

»Pladebranchen laver jo ofte aftalelicenser, som begrænser de gange, det er tilladt at kopiere filerne. På den måde bliver filerne jo hurtige ugyldige og kan ikke overføres fra et sekundært medie,« siger hun til 24timer.

Hun håber, at forsikringsselskabet er samarbejdsvillige, selv om man ikke kan vise nøjagtige 3.000 kvitteringer fra 3.000 filer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden