Det kan være rart at kunne printe hjemme, men det er med tre-fire kroner per billede en dyr fornøjelse.

Det kan være rart at kunne printe hjemme, men det er med tre-fire kroner per billede en dyr fornøjelse.

Forbrugerelektronik

Hjemmeprintet foto otte gange dyrere

HP Photosmart D5460 er en udmærket billig foto-printer. Men den er dårligere og dyrere i brug end online-print.

Forbrugerelektronik

Der er naturligvis fordele ved at have sin egen printer til billeder derhjemme. Men et tjek viser, at man betaler dyrt for fornøjelsen.

PC-World valgte at tage HPs nyeste billige fotoprinter Photosmart D5460 med som alternativ, da fem billed-butikkers evne til at fremkalde digitale fotos blev tjekket.

Billederne fra printeren klarer sig ikke lige så godt som for eksempel de printede billeder fra Bilka, Pixum og Snapfish.

Sammenligner man udskrifterne fra D5460, foretaget med samtlige driverindstillinger sat til ”0” eller neutral, bliver billederne lidt mørkere med lidt færre detaljer i højlys- og skyggeområder end billedprintene fra de tre bedste billedbutikker.

Printer kan indstilles PC-World understreger, at disse detaljer kan forbedres, hvis man indstiller driveren anderledes. På den måde kan man sætte printeren til at printe mere eller mindre, som man gerne vil have det.

Andre fordele ved at printe hjemme er naturligvis, at man har billederne omgående.

Desuden har man en række muligheder for at ”lege” med billedformater, billedrammer, farver og formater.

Hjemmeprint koster dyrt
Når man regner prisen på papir og printerpatroner med, så lyder et forsigtigt skøn, at et hjemmeprintet 10x15 centimeter foto koster tre-fire kroner.

Til sammenligning koster et foto i lignende størrelse fra 50 øre til knap en krone hos Bilka, afhængigt af, om der er tilbud på det tidspunkt eller ej.

I yderste konsekvens er det hjemmeprintede billede altså otte gange dyrere.

God til fotointeresserede
Men er man foto-glad og vil gerne have mulighed for at printe hjemme, så er Photosmart D5460 et godt bud, med en pris på 799 kroner.

Der er tale om en termisk inkjetprinter, som i bedste kvalitet er i stand til at udskrive op til 2,7 sider per minut.

Et 10 x 15 centimeters foto tager 35 sekunder at producere – målt som et gennemsnit af 25 prints inklusive de regelmæssige rensninger af skrivesystemet.

Printeren har to indbyggede papirbakker. Den ene er dedikeret til udskrift af fotos på fotopapir i størrelsesområdet 88 x 127 til 130 x 180 millimeter, og den anden kan tilpasses papirstørrelser fra 88 x 127 til 216 x 356 millimeter – altså lidt større end A4.

Printer kan bruges til det hele
De fem separate blækpatroner af HP’s Vivera-type i farverne sort (pigmentbaseret), fotosort, cyan, magenta og gul betyder, at man både kan anvende D5460 til produktion af fotos og til tekstudskrifter på almindeligt papir.

Da HP sælger blækpatroner og papir separat, vil driftsomkostningerne afhænge af den reelle udsalgspris.

De tre farvepatroner indeholder blæk til mellem 170-330 print, hvor den sorte holder til godt og vel 400 print i 10 x 15 centimeter.

Gå efter mængderabat

Blækpatronerne kan købes i to forskellige størrelser. Den mindste koster 69 kroner, hvor den store koster 129 kroner – dog er prisen for den sorte i XL-versionen 209 kroner.

HP Advanced Photo Paper koster 59 kroner for en pakke med 25 ark.

Et forsigtigt estimat giver derfor en pris på mellem tre og fire kroner per foto i 10 x 15 centimeter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce