Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De digitalt tv-kunder skal til lommerne efter nytår. Arkivfoto.
Foto: Thomas Borberg

De digitalt tv-kunder skal til lommerne efter nytår. Arkivfoto.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Din tv-pakke bliver dyrere fra nytår

Den store kabelpakke fra Yousee nærmer sig 5.000 kroner om året.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Postyret omkring overgangen til digitalt tv er dårlig nok overstået, før danske tv-seere igen skal forholde sig til sin tv-pakke.

Denne gang handler det hverken om flere eller færre kanaler eller om, hvordan får man de nye DR-kanaler frem på skærmen.

Det handler om prisen på tv-pakkerne. Fra 1. januar tager priserne nemlig et ordentligt hop i vejret - og for rigtig mange danskere betyder det, at den månedlige ydelse bliver større.

LÆS ARTIKEL

Er du eksempelvis kunde af YouSees Mellempakke, skal du betale 21 kroner ekstra om måneden, hvilket svarer til en stigning på 7,5 procent - eller næsten syv gange inflationen. Grundpakken stiger med seks kroner, mens den store pakke stiger med 22 kroner.

Det betyder, at store kabelpakke koster 4.764 kroner og lagt sammen med licensen på 2.260 kroner, koster tv-kiggeriet dig over 7.000 kroner om året.

Cirka 1,2 millioner danskere får deres tv-signal fra Yousee.

En kvart milliard ekstra
Og selvom beløbet ikke umiddelbart lyder af meget, er der tale om rigtig mange penge, når tv-udbydernes samlede indtægt for stigningen skal gøres op. Ifølge beregninger, som Børsen har foretaget, lyder den ekstra regning til YouSee-kunderne således på en kvart milliard kroner.

Det er dog ikke et tal, som Yousee-direktøren kan genkende.

»Vores mérindtjening bliver beskeden - formentlig et sted mellem 10 og 15 millioner kroner«, siger Niels Breining til Børsen.

GUIDE

Han forklarer, at prisstigningen skyldes, at tv-stationerne forlanger flere penge for at Yousee kan tage kanalerne med i deres pakker. Men det skal være slut, lover Niels Breining.

»Dem vil vi ikke stå model til fremover«, siger han og forklarer i øvrigt, at prisstigninger er inkl. moms. Derfor dækker hele prisstigningen de øgede udgifter til programleverandørerne, siger han.

Andre skal også til lommerne

Men det er kun YouSee, der skruer priserne i vejret til nytår. Tendensen er generel, og modtagere af digitalt tv fra blandt andre Stofa og Canal Digital kan se frem til lignende stigninger.

LÆS OGSÅ

Viasat og Boxer er blandt de få udbydere på markedet, der bibeholder priserne i det nye år. Viasats Danmarkspakke koster fortsat 254 kroner om måneden, mens Boxers Mixpakke koster 244 kroner på begge sider af nytåret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden