Lance Armstrong bruger sit navn til at samle penge til kræftforskning.  Arkivfoto: Patrick Gardin/AP

Lance Armstrong bruger sit navn til at samle penge til kræftforskning. Arkivfoto: Patrick Gardin/AP

Forbrugerelektronik

Printere lyver om tomme printerpatroner

Når din printer fortæller, at den er ved at løbe tør for blæk, skal du ikke altid stole på den, viser tysk undersøgelse.

Forbrugerelektronik

Mindst en femtedel af blækindholdet i patroner til printere smides væk, fordi brugerne skifter dem ud, når printeren fejlagtigt fortæller dem, at de er ved at løbe tør for blæk.

Over halvdelen smides ud I nogle tilfældet smides over halvdelen af blækket ud, skriver Comon. Hjemmesiden beskriver en undersøgelse, som tyske TÜV Rheinland har foretaget for printerproducenten Epson.

Her blev der set på effektiviteten af både enkelt- og multiblækpatroner. Det foregik ved at veje patronerne før og efter brug. Nye blækpatroner blev brugt, indtil printeren meddelte, at der ikke var mere blæk tilbage.

Stadig blæk tilbage
Resultatet illustrerer to problemer. For det første vurderer printere ofte et lavt blækindhold, selv om der stadig er blæk til masser af sider tilbage.

For multipatroner med blæk i flere farver er problemet, at patronen meldes som tom, når blot en af farverne er brugt.

Epson, der bad om at få undersøgelsen lavet, satser selv på blækpatroner med kun en farve, og derfor er det måske ikke så overraskende, at netop deres printere klarer sig godt i testen.

Men de almindelige patroner med kun en farve blæk, herunder de mest almene patroner med sort, blev stadig vurderet til fejlagtigt at blive kategoriseret som tomme, når der stadig var 20 procent blæk tilbage.

Hver femte smides væk med blæk

Det svarer således til, at hver femte blækpatron med kun en farve smides væk uden at blive brugt.

I undersøgelsen indgik printere fra Epson, Lexmark, Canon, HP, Kodak og Brother.

Epsons printere scorede højest med mere end 80 procents effektivitet for patroner med en farve blæk. Hårdest medfart fik Kodaks Easyshare 5300, som blev vurderet til ikke at bruge 64 procent af blækket.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce