Foto: BORBERG THOMAS
Forbrugerelektronik

Tjek om din printer er en blæksluger

Der er for 2.500 kroners blæk i forskel på to billige printeres blækforbrug.

Forbrugerelektronik

Det er enorme forskelle på, hvor meget en billig blækprinter til 500-700 kroner koster i brug.

Det viser et tjek af de samlede printerudgifter til fem billige printere på markedet, som tjek.dk har foretaget ved hjælp af forbrugerbladet Tænks blækberegner. De undersøgte printere er alle de såkaldte All-in-one-printere, der både kan printe, kopiere og scanne - og som skyder med blæk.

Politiken Tjek fandt fem billige printere i tilbudsaviser og på nettet.

LÆS ARTIKEL

En dem er Lexmark X 2670, som er på tilbud i netbutikken Getmore.dk til 423 kroner. Det vælter ikke familiens budget i den måned, den bliver købt, men i løbet af de kommende to år, vil den ialt have kostet familien over 5.000 kroner med et almindeligt forbrug.

Den billigste af de fem, når man ser på det samlede forbrug over to år, er Canon MP490, der er fundet til en indkøbspris på 479 kroner i Bilkas tilbudsavis. På to år vil den samlede pris løbe op i 2.442 kroner - altså under halvdelen af, hvad Lexmark-modellen vil koste.

Printer printer koster mindre end billig
Eksempelvis vil udskrift af et foto i A4-format på Lexmark'en koste små otte kroner, mens det samme foto ville koste 5,75 kroner.

LÆS ARTIKEL

Faktisk kan det ofte betale sig at købe en dyr printer end en billig printer. Den dyre ender nemlig med at være billigst efter to år. Eksempelvis koster en af Lexmarks topmodeller, Lexpark Pro 905 3.448 kroner i indkøb. På to år bruger den blæk for bare 776 kroner.

Til sammenligning bruger Lexmarks billigprinter, Lexmark X2670, der i øjeblikket koster 423 kroner, blæk for ikke mindre end 4.629 kroner. Totalomkostningen ved den billige printer ender altså på 5.052 kroner mod 4.218 kroner med den dyre model - ifølge Tænks blækberegner.

Priserne i blækberegneren er for originale blækpatroner.

Opdateret test med 105 printere
Forbrugerrådets blad, Tænk, har netop opdateret sin test af printere, så der nu er 105 printere med på listen.

LÆS ARTIKEL

Tænk anbefaler HP Photosmart Premium, der er fundet til 1.791 kroner. Nummer to på listen er Lexmark Prospect Pro 205, der er set til 1.189 kroner. Denne model kan blandt andet også udskrive på begge sider af papiret.

Og hvis man bare skal have en printer, der er god til at printe, kan man nøjes med en udgift på omkring 700, viser testen fra Tænk, der til det formål anbefaler HP Photosmart B109a

Det kræver abonnement at bruge Blækberegneren og læse Tænks opdaterede printertest med 105 printere. Klik på et af linksene herunder for at gå til enten Blækberegneren eller printertesten.

LINK:Tænks printertest med 105 laser- og inkjetprintere

LINK:Tænks blækberegner

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden