Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG (arkivfoto)
Foto: THOMAS BORBERG (arkivfoto)

Solgt i tv-pakker koster TV3+ 23 kroner om måneden, og tv2 Sport koster 29 kroner per måned. Til gengæld slipper seerne med 40 øre stykket for norske, svenske og tyske public service kanaler. Arkiv

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norsk tv er kjempe billig

Norsk tv koster 40 øre pr. måned, mens TV2 Sport koster 29 kr. pr. måned.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du troede, du kunne spare penge på dine tv-pakker fra Stofa, YouSee eller Boxer ved at vælge norsk, svensk eller tysk tv fra, bliver du slemt skuffet.

Prisen for at følge en af norsk tv's seersucceser, for eksempel NRK's syv timer lange transmission af togturen fra Bergen til Oslo optaget med et kamera monteret på lokomotiet, koster dig nemlig kun 40 øre om måneden.

Hvis du kun ser togturen een gang, svarer det til en kilometerpris på omkring en tiendedel øre, og ser du udsendelsen flere gange, bliver det endnu billigere.

Se tysk tog-tv

Også tysk tv har i flere år transmitteret togrejser gennem de tyske delstater som en form for natlige pausefisk.

LÆS ARTIKEL

De såkaldte public service kanaler fra nabolandene holder sig også for svenske og tyske kanalers vedkommende på omkring 40 øre stykket - per måned.

Til gengæld koster andre tv-kanaler i tv-distributørernes tv-pakker op til 70 gange så meget som nabolandskanalerne.

LÆS ARTIKEL

For eksempel koster TV3+ 23 kroner om måneden, og tv2 Sport koster 29 kroner per måned, når de sælges som en del af en pakkeløsning.

»Folk ønsker frit valg på alle tv-hylder, men i virkeligheden ligger der hos dem et ønske om at fravælge nogle kanaler og derved spare penge. Men det har vist sig, at de fleste vil vælge de kanaler fra, som ikke koster noget«, siger YouSees direktør Niels Breining til den voksende diskussion om frit valg.

LÆS ARTIKEL

»Pakkesystemet er under pres, men alle skal bare være klar over, hvad en afskaffelse indebærer. Pakkesystemet er i virkeligheden udtryk for en kollektiv tankegang. Det er til gavn for både kunder og distributører. Pakkesystemet, hvor vi kan adskille kanalerne i forskellige pakker gør for eksempel, at kunderne slipper for at skulle betale 99 kroner om måneden i en a la carte model for de dyreste af de nuværende kanaler«, siger Niels Breining.

I dag findes der ialt 23 danske tv-kanaler, og det antal ville ifølge Niels Breining falde, hvis pakkesystemet blev helt afskaffet.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden