Samsung trækker fryseskab af markedet

Selskabet holdt sig ikke til sandheden, da fryseskab skulle have energimærke.

Forbrugerelektronik

Samsung har nu følt sig tvunget til at trække et fryseskab ud af markedet, efter at den koreanske elektronik- og hvidevaregigant er blevet afsløret i at lyve et fryseskab to pladser op ad energimærkeskalaen.

Det fortæller Center for Energibesparelser (det tidligere Elsparefonden) i en pressemeddelelse. Samtidig har Center for Energibesparelser trukket Energisparemærket tilbage fra produktet.

Fryseskabet hedder RZ80EESW og trækkes tilbage, efter at en test har afsløret, at det er langt mindre energieffektivt, end Samsung reklamerede med.

LÆS ARTIKEL

Også de svenske myndigheder har krævet, at Samsung enten trækker fryseskabet ud af markedet eller mærker det om til et ringere energimærke. Både i Danmark og i Sverige har Samsung så valgt at trække fryseskabet tilbage.

I en stikprøvekontrol viste fryseskabet sig ikke at være berettiget til det A+ energimærke, som Samsung havde sat på det. Det kunne kun opnå et B-mærke, hvilket er to energiklasser dårligere.

LÆS ARTIKEL

»Det er problematisk, når producenter ikke mærker deres produkter korrekt. Det giver forbrugerne falske forudsætninger for at vælge produkter med et lavt energiforbrug. Nu har myndighederne i både Sverige og Danmark pålagt Samsung at mærke sit fryseskab om, så det stemmer overens med resultatet af den foretagne test«, siger civilingeniør Michelle Peled, Energistyrelsen.

LÆS ARTIKEL

Samtidig trækker Center for Energibesparelser som nævnt Energisparemærket tilbage fra det pågældende fryseskab, »fordi produktet ikke er blandt de mest energieffektive på markedet. Vi fjerner mærket med øjeblikkelig virkning, så forbrugerne fortsat kan have tillid til, at produkter med Energisparemærket har et lavt energiforbrug«, siger projektleder Mads Lindevall Kristiansen fra Center for Energibesparelser.

Forbrugere kan få pengene tilbage

Skulle man som forbruger have købt det pågældende fryseskab, kan man ifølge købeloven enten få et nedslag i pris eller få annulleret købet. Man skal rette henvendelse til butikken, hvor fryseskabet er købt.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden