Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sådan ser Føtex' annonce for slagtilbuddet ud. Prisen er mellem 600 og 700 kroner dyere end iPad'en sandsynligvis vil komme til at koste, når den lanceres officielt i Danmark.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Føtex har iPad på tilbud til overpris

Føtex har fået lov at sælge to iPad per butik, inden den lanceres officielt.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I morgen kan du stille dig i kø foran et Føtex-varehus inden klokken otte, hvis du vil forsøge at være en af de to heldige, der kan købe en iPad wifi med 16 GB plads på 'tilbud' et stykke tid før de fleste andre.

Men tilbudet er måske ikke så attraktivt, som det lyder. For det første er der nemlig ikke dansk sprog på maskinen, og det kan heller ikke downloades fra Apples hjemmeside. Og for det andet ser prisen ikke særlig tilbudsagtig ud.

Engelsk version
I annoncen, der fortæller, at der kun er to iPads til rådighed i hver Føtex-varehus, skriver Føtex, at der er tale om en UK-version af iPad'en - altså en engelsk udgave.

LÆS ARTIKEL

Føtex foregiver også, at der kan hentes opdateringer på apples hjemmeside. Men det kan der ikke, siger Jon Lund, der er new media rådgiver.

Hamber pris
»Man kan ikke hente et dansk interface til denne iPad, før der kommer en ny version af styresystemet, og det vides ikke, hvornår det kommer«, siger han.

For det andet er tilbudsprisen i Føtex på 4.399 kroner noget hamber - uanset at iPad'en, den mindste af modellerne, kan købes før, den officielt sættes til salg i Danmark, mener Jon Lund.

LÆS ARTIKEL

»Den officielle pris kendes derfor heller ikke. Men 4.399 kroner er, vurderer jeg udfra mit kendskab til Apples pris-politik, en solid overpris«, siger Jon Lund, der er new media rådgiver.

600-700 kr. mindre
Den officielle pris kommer nemlig sandsynligvis til at lande på 3.699 eller 3799 kroner, og i givet fald kommer tilbudsjægeren til at betale en overpris i Føtex på enten 700 kroner eller 600 kroner.

Jon Lund bygger sit bud på prisen på, at producenten Apple godt kan lide at sætte priserne på et eller andet og og så nioghalvfems.

LÆS ARTIKEL

Endnu vigtigere måske koster Apples produkter normalt det samme i Europa, og prisen i Danmark fastsættes udfra valutakursen ved introduktionen på det første marked.

Her er Tyskland et godt udgangspunkt, fordi euroen og vores kroner er bundet tæt sammen - modsat det engelske pund.

I Tyskland koster den mindste iPad 499 euro, hvilket svarer til 3.720 kroner.

LÆS ARTIKEL

»Jerg synes, det er en ok pris, for vi forholder os til, hvad iPad'en bliver solgt til andre steder i Danmark, og jeg kan nævne, at for eksempel wupti.com har den til salg til 4.359 kroner«, siger indkøbschef for forbrugerelektronik i Dansk Supermarked, Jørgen Boye.

Jørgen Boye mener ikke, Føtex hverken antyder eller lover kunderne en dansk softwareopdatering i annoncen.

»Det må stå som din fortolkning af det. Vi fortæller bare, at man kan opdatere softwaren på apple.com«, siger Jørgen Boye.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden