Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyhedskanalen BBC World, de tyske kanaler ARD og RTL, den svenske SVT 2 og underholdningskanalen TCM kan fremover ikke ses på YouSee, hvis man 'bare' er almindelig kabel-tv kunde.
Foto: DRESLING JENS

Nyhedskanalen BBC World, de tyske kanaler ARD og RTL, den svenske SVT 2 og underholdningskanalen TCM kan fremover ikke ses på YouSee, hvis man 'bare' er almindelig kabel-tv kunde.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

YouSee-kunder mister tv-kanaler

YouSee starter udskilningsløb og fjerner kanaler fra kunder uden digitalt tv.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved den store digitalisering sidste år den 1. november trøstede udbydere og myndigheder alle med ældre tv-modeller med, at de sagtens kunne se tv, hvis de for eksempel var med i en antenneforening eller tilknyttet YouSee som almindelige kabel-tv kunder.

Netop fordi, det TDC-ejede YouSee eller antenneforeningen sendte den samme kanal ud i æterne i to versioner; i den gammeldags analoge version og den nye digitale udgave.

Den tid markerer den 1. december 2010 en afslutning på.

Farvel til flere kanaler For efter denne dato begynder YouSee et udskilningsløb, hvor flere analoge kanaler ikke længere vises analogt men kun digitalt, og kabeltv-kunder, som ikke har tv-udstyr til at se digitalt tv, kan ikke længere se disse kanaler.

LÆS ARTIKEL

Det handler i første omgang om nyhedskanalen BBC World, de tyske kanaler ARD og RTL, den svenske SVT 2 og underholdningskanalen TCM.

Vil gøre plads til flere HD-kanaler
Også en række lokal-tv kanaler bliver umulige at se, medmindre man investerer i digitalt udstyr: Det er Køge.tv, Aabenraa Lokal TV, Lokal TV Vest (Esbjerg), TVE (Esbjerg) og Aalborg+.

»Grunden er, at vi stopper med at sende kanalerne analogt. Det gør vi for at frigøre båndbredde, så vi blandt andet kan tilbyde flere HD-kanaler. Når vi slukker for én analog kanal, får vi typisk plads til 10 digitale kanaler i stedet«, siger YouSee på sin hjemmeside.

LÆS ARTIKEL

YouSee's kunder kan stadig se disse kanaler digitalt i YouSees net, forklarer koncernen, men det kræver, at de investerer i en DVB-C modtager, eller en YouSee Boks.

»Du kan stadig bruge dit gamle tv, bare du skifter det ud«
Desuden forsøger YouSee på hjemmesiden at nedtone problemet for kunder med ældre tv-apparater:

»Hvis du ikke vil undvære ARD, SVT 2, RTL og dine lokal-tv kanaler, så har du to muligheder«, hedder det på YouSees hjemmeside - og herefter kommer de to muligheder:

LÆS ARTIKEL

Du kan blive YouSee Plus-kunde og få mulighed for at se kanalerne på dit gamle tv, og du kan skifte dit tv ud med en nyere model med DVB-C og MPEG4 modtager. (!)

Kanaler flyttes rundt
Samtidigt med lanzeringen af de nye HD-kanaler, som er årsagen til udfasningen af de omtalte analoge kanaler, får samtlige YouSee kabeltv-kunder i Danmark i disse dage udover de nye tv-kanaler også flyttet rundt på de gamle.

Hos mange sker kanalombytningerne automatisk. Det er hos de kunder, der har en YouSee-boks, som selv opdaterer kanalplaceringer og software.

LÆS ARTIKEL

Men hos kunder med almindelige billedrørs-tv og de, der har en fladskærm med en DVB-C decoder, skal alle kanalerne indlæses igen.

Ældre modeller

De fleste tv-modeller finder automatisk tv-kanalerne, når man laver en kanalsøgning, men på ældre modeller kan man godt komme på hårdt arbejde, hvis alle kanalerne skal læses ind igen manuelt.

Og for dem der har oprettet en favoritliste over kanaler, har lavet forældrekontrol og planlagt optagelser af udsendelser, er der ifølge YouSee heller ingen vej udenom. Det hele må laves om manuelt.

LÆS ARTIKEL

De nye HD-kanaler kommer alle til at ligge i fuldpakken. I mellempakken kommer Kanal5 og Kanal6 til at ligge i HD sammen med tyske ZDF HD, svenske SVT1 HD og TV3+ HD.

I grundpakken placeres Kanal5, ZDF og SVT1 i HD foruden altså DR HD.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden