Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yousee åbner for frit valg-tv til foråret

De mest populære kanaler som TV 2 News og TV3+ koster 40 kr. pr. måned.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om knap tre måneder kan Yousee's 1,2 millioner tv-kunder endelig næsten selv bestemme, hvilke tv-kanaler de vil have ind i stuen.

Det er sluppet ud på årets gigantiske elektronikmesse i Las Vegas, skriver Berlingske.dk.

Prisstigninger
»Den 1. eller 2. april 2011 indfører vi frit tilvalg, hvor man kan tilkøbe ekstra kanaler efter eget valg,« siger salgs- og vicedirektør Freddie Fjeldsted fra YouSee.

Men det er en sandhed med en del modifikationer, at man fra den dato helt frit kan fravælge, de kanaler man alligevel aldrig ser. For det første skal man fortsat vælge mellem en af Yousee's tre pakker, der netop er steget i pris og koster mellem 189 og 409 kroner om måneden.

Grundpakken er steget fra 166 kroner før nytår om måneden med 23 kroner til 189 kroner. Mellempakken er steget 299 kroner med 10 kroner til 309 kroner, mens fuldpakken er steget fra 397 kroner med 12 kroner til 409 kroner.

LÆS ARTIKEL

Dernæst kræver 'fritvalg-ordningen, man vælger mindst vælge fire kanaler, der hver især koster mellem 10 og 40 kroner stykket.

Freddie Fjeldsted forklarer til berlingske.dk, at kravet om mindst fire pakker skyldes, at tv-leverandørerne sælger deres programmer og film i pakker. Og det kræver åbenbart fire kanaler, før man kan tale om en pakke.

LÆS ARTIKEL

»Det ultimative for os er naturligvis at sælge tv-kanaler à la carte, men det kræver, at tv-stationerne har sikret sig rettighederne, så de har lov til at sælge kanalerne enkeltvis,« siger Freddie Fjeldsted til berlingske.dk.

Fire kanaler til 120 kroner om måneden
Men som nævnt bliver ikke det ikke nogen billig fornøjelse at købe sig til nogle ekstra kanaler. Da Yousee i september lancerede sin frit valgs-plan undersøgte Politiken Tjek prisen for en modelfamilie, som i dag har grundpakken og gerne vil have lidt mere sport, lidt flere nyheder og lidt mere til børnene via Yousees nye tilvalg.

Mere sport kunne være TV3+, som vil koste 40 kroner. Samme pris koster TV 2 News, og en Disneykanal fra Fuldpakken ville koste 20 kroner.

Vi har desuden tilvalgt Discovery fra fuldpakken, og dermed kommer den samlede pris på de tilvalgte kanaler op på 120 kroner og sammen med grundpakkens 189 kroner bliver det ialt 309 kroner.

Til sammenligning vil Mellempakken til foråret koste 309 kroner.

***

Rettelse: I den første version skrev vi, at man skal abonnere på Yousee Plus, der koster 89 kroner pr. måned, for at få adgang til frit valg. Yousee oplyser til Politiken Tjek, at de ikke er korrekt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden