Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MATHIAS CHRISTENSEN
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

Telia ændrer prisen for data på mobilen i Norden og Baltikum. Men man skal bruge mere end tre megabyte dagligt, før det er en større fordel for danske kunder.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Telia sænker mobildata-prisen i udlandet

Det er dog kun Telias storforbrugere, der for alvor kommer til at mærke forskellen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Telia tager nu konsekvensen af den kraftige kritik af teleselskabernes ublu priser på datatrafik i udlandet og sænker prisen per megabyte for Telia-kunder i Danmark, Sverige, Norge, Finland og de baltiske lande, Estland, Letland og Lithauen.

Det betyder, at det eksempelvis kommer til at koste 30 kroner om dagen for 20 megabyte data på mobilen. Og på computeren med mobilt bredbånd bliver prisen 50 kroner for de første 50 megabyte data.

Telia har lavet et prisloft på henholdsvis 30 kroner og 50 kroner per dag, hvorefter forbindelsen lukkes, medmindre man selv køber ekstra. Men bortset fra det, sker beregningen automatisk, hvis man ikke lukker for sin dataforbindelse.

Prisen er dog stadig betydeligt højere end et dataabonnement inden for Danmarks grænser.

Kan stadig komme dyrt afsted

Og selv om prisen i de nævnte lande sænkes, kan man som almindelig mobilkunde stadig komme dyrt afsted med Telia, for priserne er bygget op efter et trappe-princip, der favoriserer storbrugere.

Man betaler nemlig den fulde pris på 10 kroner per megabyte for de første tre. Når Telia så har trukket 30 kroner på regningen, er resten af forbruget op til loftet på 20 megabyte som sådan gratis.

LÆS ARTIKEL

Men mobilbrugere, der blot tjekker deres Facebook-profil et par gange dagligt og sender et par emails kommer aldrig i nærheden af et forbrug på 20 megabyte, men de vil sandsynligvis alligevel komme af med 30 kroner for et forbrug, der nærmer sig de tre megabyte.

10 kroner per megabyte er dog milevidt fra de over 100 kroner, mobilbrugere kan komme af med i roaming i andre lande.

Telia har sænket datapriserne i de nordiske lande og Baltikum, fordi selskabet har egne netværk der. Telia er også repræsenteret i eksempelvis Spanien med selskabet Yoigo, men her bliver priserne ikke sænket i samme omgang.

Telia stopper samtidig for salget af abonnementer med opkaldsafgift og opkaldsforsøgsafgift. Med en ny selvbetjenings-applikation kan ejere af dyrere telefoner desuden selv holde øje med deres forbrug.

Telia har også valgt, ligesom Telenor, at sige farvel til tilskud til mobiltelefoner. Kun hvor der foreligger en kontrakt, som der gør med Apples telefoner, vil Telia sælge mobiltelefoner med tilskud.

Telia er blandt de ti største teleselskaber i verden og det tredjestørste i Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden