Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Antenne-tv. Hvis tv-udstyret skal kunne modtage TV 2 efter 11. januar næste år, skal danske antenne-tv-husstande investere i nyt udstyr, hvis de ikke har en kortlæser i forvejen. Hvis husstanden heller ikke har fået skiftet MPEG2-udstyret ud til MPEG4, skal det lægges ovenbi.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2 koster antenne-husstande dyrt i nyt udstyr

De fleste med antenne-tv skal købe ny kortlæser eller boks for at se TV 2 efter januar.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis danskere med antenne-tv vil fortsætte med at kunne se TV 2, skal de igen - igen - investere i nyt udstyr.

Det kommer nemlig til at koste de fleste af Danmarks 328.000 modtagere af antenne-tv op imod 1.000 kroner at købe det udstyr, der skal til, hvis deres TV 2-kanal ikke skal gå i sort efter 11. januar 2012.

Fra denne dato vil TV 2 nemlig opkræve betaling på cirka 25 kroner om måneden for at se stationens udsendelser.

TV 2-opkrævning kræver kortlæser For at opkræve de penge, er det nødvendigt med nyt teknisk udstyr oven i det MPEG4-udstyr, som mange antenne-tv-modtagere i forvejen skal ud at købe for overhovedet at fortsætte med at kunne se antenne-tv efter årsskiftet.

LÆS ARTIKEL

Modtagerboksen eller kortlæseren, der bliver nødvendig for at kunne se TV 2, skal kunne læse det kort, der identificerer kunden, og en sådan løsning koster fra 300 og op til 1.000 kroner.

50.000 har Boxer-abonnement

BFE, Branchen Forbruger Elektronik, anslår, at der findes 378.000 husstande i Danmark, der primært anvender tag- eller stueantenne til at modtage deres signaler. Omkring 50.000 af dem har et Boxer-abonnement, og dermed har de i forvejen en boks med en kortlæser.

Men for de resterende 328.000 husstande er en kortlæser nødvendig, og det giver en samlet engangs-investering for tv-modtagerne i TV 2's overgang til betalings-tv på mellem 100 og 300 millioner kroner udover de 25 kroner, hver husstand skal af med hver måned.

LÆS OGSÅ

De 328.000 antenne-tv-modtagere er ifølge BFE's tal dem, der primært ser tv via antenne.

Tæller man de seere med, der har antennetilslutning til deres sekundære tv, men modtager de primære signaler via parabol eller kabel, lander man på 589.000 husstande.

Skal de også kunne se TV 2 på deres sekundære tv-apparat, vil disse tv-seeres investering i nyt udstyr løbe op i mellem 200 og 600 millioner kroner, og samlet kommer danskerne så til at skulle købe nyt udstyr for mellem 300 millioner og en lille milliard kroner.

(Opdateret med korrekte priser)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden