Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Med den nye app til iPhone fra DONG med navnet Din Strøm kan du få at vide, hvornår der er mest vindkraft i el-nettet og starte din opvaskemaskine i det tidsrum.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du udnytte vindkraften ved hjælp af din iPhone

Med en ny app til iPhone kan du se, hvornår der er mest vindkraft i nettet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæt din opvaskemaskine eller tørretumbler i gang, når der er mest vindkraft i nettet i forhold til kulkraft og naturgas og se, hvor meget mindre CO2, du selv udleder.

Det er tilbuddet fra DONG til alle landets el-kunder, der har en iPhone.

Energiselskabet har nemlig lanceret sin første applikation til iPhone. Den er gratis og kan bruges også af kunder i andre energiselskaber til at skabe brugerens egen vindudsigt.

Energi opdeles på kilder

Med den nye app får brugeren et konstant overblik over, hvor meget de forskellige energiformer som naturgas, affald, kul, biobrændsel og vind bidrager til strømmen i el-nettet sammen med en prognose over, hvordan fordelingen mellem energiformerne ændrer sig med døgnet.

LÆS ARTIKEL

Tallene stammer fra det statslige energinet.dk, så hvis brugeren har mulighed for det, kan man nu vælge at vente med at starte vaskemaskinen, opvaskemaskinen, tørretumbleren og andre elforbrugende apparater til det tidspunkt, der er meget vindstrøm i nettet.

Appen kan også indstilles til at give en meddelelse, når indholdet af vindenergi i nettet er på et niveau, som man selv bestemmer.

Med den nye app kan du også skaffe dig en god CO2-samvittighed, men på det store plan er app'en ikke med til at reducere udledningen af CO2, fortæller pressemedarbejder hos DONG, Morten Kidal.

LÆS ARTIKEL

CO2-kvotesystemet er nemlig indrettet sådan, at hvad der udledes mindre et sted, kan blive udledt mere andre steder.

»Men det er rigtigt, at på det helt individuelle plan kan du sige, at du har udledt mindre CO2, og hvis rigtig mange gør det, blivert det jo til et politisk signal om, at forbrugerne ønsker at begrænse udledningen af CO2«, siger Morten Kidal.

App’en kan også bruges til at få et overblik over hjemmets strømslugere - hvor meget strøm en typisk vaskemaskine bruger - og hvordan man kan reducere sit forbrug. Man kan også få en beregning på, hvor meget CO2, man udleder i forhold til gennemsnittet med det el-forbrug, man har i hjemmet.

»Det her er spændende for os, fordi vi kan sætte vores budskaber i spil på en anderledes måde. Apps er en ny platform for kommunikation med vores kunder - vi er til rådighed, når forbrugeren ønsker kommunikation omkring besparelser, gode råd og vindstrøm«, siger Frank Vilstrup, der er salgs- og marketingdirektør i DONG Energy Sales and Distribution.

DONG har besluttet sig til kun at udvikle app'en til iPhone.

»Vi betragter denne første app som en test af, hvor stor interesse der er og valgte at undlade Android, fordi der kun downloades én Android for hver fem iPhone-app. Og ydermere er Android-brugerne ikke så flittige til at bruge applikationerne som iPhone-brugerne«, siger Morten Kidal.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden