Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Op imod en kvart million husstande har stadig tv-apparater, der modtager signaler i mpeg2-formatet, som DR slukker for 1. januar 2012. Det reelle tal er dog langt større, da antallet af tv-apparater i sommerhuse, campingvogne og både ikke er talt med.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

225.000 husstande skal igen købe nyt tv-udstyr

1. januar lukker DR for MPEG2-signalet, som en kvart million stadig modtager.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 225.000 danske husstande, der stadig modtager antenne-tv-signaler i MPEG2-formatet, skal senest i december for anden gang ud for at købe nyt udstyr, hvis de vil blive ved med at kunne se DR's kanaler DR1 og DR2 og TV2.

Danmarks Radio og TV2 slukker nemlig for signaler i MPEG2-komprimeringen og sender efter 1. januar 2012 kun signaler i komprimeringen MPEG4.

De mange antenne-modtagere var første gang ude for at købe modtagerudstyr op til lukningen af det analoge tv-signal i november 2009.

Mange købte de billigere MPEG2-modtagerbokse eller fladskærme med indbygget MPEG2-modtager, men nu holder den teknologi ikke længere. Uanset om de modtager signalerne på deres primære tv eller på det sekundære i køkkenet eller i soveværelset, skal modtageren skiftes ud, hvis de stadig vil bruge apparatet - og det kan skabe trængsel i butikkerne op til årsskiftet.

TV i sommerhuse ikke talt med

Udover tv-apparaterne i de 225.000 husstande kommer et ukendt antal tv-apparater i sommerhuse, campingvogne og både, som også skal opgraderes, hvis de modtager mpeg2-signaler i dag.

LÆS ARTIKEL

Rent praktisk betyder det, hvis tv-seerne stadig vil se fjernsyn på deres nuværende tv-apparat, at de enten skal købe en MPEG4-modtagerboks eller et såkaldt CA-modul til kortlæsning (som fx Boxer benytter) eller et tv med indbygget MPEG4.

Brancheforeningen Forbrugerelektronik BFE har i januar via TNS Gallup undersøgt, hvor mange af landets 2,58 millioner husstande, som berøres af DR's lukning af signalet, fordi de i dag modtager tv via antenne og gør det i MPEG2-formatet.

Ud af de 378.292 husstande, der modtager antenne tv på deres primære tv-apparat, er der 82.000 husstande, der benytter mpeg2-udstyr enten indbygget i deres tv-apparat eller som en mpeg2-modtagerboks.

LÆS ARTIKEL

Ud af de 589.312 husstande, der modtager antenne-tv på deres sekundære tvapparat(er), er der 142.000 husstande, der benytter MPEG2-udstyr.

Det fortæller BFE's informationschef Johs Johansen.

»Vælger kabel tv distributørerne at lukke for det analoge signal eller undlade analog distribution af TV 2’s hovedkanal, slår BFE’s skøn dog ikke til«, siger Johs Johansen til branchen nyhedsbrev Digimail.

Overgangsproblemerne gælder ikke modtagere af kabel-tv og satellit-tv.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden