Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Der var engang, hvor det var Lykkehjulet, der for over skærmen. Fremtidens tv kræver en digital boks for den cirka million danskere, der ser tv via en almindelig antenne.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dit tv får brug brug for nye digitale bokse

Når det nye tv-signal tager over 1. november, kommer du ikke langt med en digital modtagerboks af ældre dato.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du se betalt tv og DR’s nye digitale tv-kanaler via din antenne efter 1. november i år, kommer du hverken uden om en digital modtagerboks med teknikken MPEG4 eller at slå en handel af med Boxer TV.


MPEG4-signalerne bliver nemlig standard i det danske digitale signal fra 2012, og Boxer TV har koncession på at vogte havelågen på det danske tv-antenne-netværk i de kommende ti år.

Allerede i februar fik jyder og fynboer tilbuddet fra Boxer om et begrænset udbud af betalingskanaler, og det svenske firma har bebudet en vifte af betalings-tv-pakker hen imod 1. november.

Få adgang til mere tv med MPEG4 De nye kanaler fra DR, som sendes fra 1. november i år, kan også kun ses i formatet MPEG4. MPEG4 er en måde at komprimere tv-signalet på, som er mere effektiv end MPEG2. Derfor giver den plads til flere tv-kanaler på antennenettet. I alt cirka 200.000 husstande i Danmark ser i dag tv via en antenne uden at være forberedt på overgangen til det digitale signal. Hvor mange af dem, der vil nøjes med en billig digital MPEG2-modtager, som gør dem i stand til at se DR 1 og 2 og TV 2 som hidtil, er uvist. Men hvis man vil se mere, kommer man ikke uden om MPEG4-boksene. Derfor vil markedet for de billigere og strømslugende MPEG2-bokse svinde ind, efterhånden som vi nærmer os 1. november og de nye muligheder, spår Søren Hell, der er produktchef hos en af de danske leverandører af såvel MPEG2 som MPEG4-bokse, Kjærulff1 i Odense.

Ny teknologi holder måske ikke længe

Men spørgsmålet er så, om man kan være sikker på, at en MPEG4-modtagerboks holder teknologisk i de ti år, Boxer har koncessionen?

Nej, lyder svaret.

»Ingenting holder ti år, men selv for kortere tidshorisonter er vi holdt helt op med at love den slags i vores branche, for ingen kan sige, hvad der kommer på markedet om et halvt år«, siger Søren Hell.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden