Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Slut med kun at vælge mellem tre TV-pakker, lyder det overraskende fra YouSee.
Foto: THOMAS BORBERG

Slut med kun at vælge mellem tre TV-pakker, lyder det overraskende fra YouSee.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seere skal selv kunne sammensætte TV-pakken

YouSee vil gøre op med TV-pakkerne, hvor seerne får kanaler, de aldrig ser.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tiden med de fastlåste TV-pakker skal snart være fortid.

Det mener landets største TV-udbyder, YouSee, der sender kabel-tv til rundt regnet 1,2 millioner husstande og sommerhuse.

I stedet for blot at kunne vælge mellem en lille, en mellem og en stor pakke, hvor man får en masse kanaler, som man alligevel ikke ser, skal kunderne selv kunne vælge lige præcis de kanaler ud, som familien rent faktisk vil se.

Kanaler uden indhold
»Det bliver vi nødt til at gøre noget ved«, siger YouSees administrerende direktør, Niels Breining, til Jyllands-Posten.

Han påpeger, at pakketyranniet har gjort, at tv-stationerne har lanceret nye kanaler på stribe uden særligt meget indhold:

»Pakkerne har til gengæld skabt et regime, hvor TV-stationerne - bortset fra de store som DR og TV2 - laver nye kanaler med to-tre konceptudsendelser, en masse fyldtid og så en masse sport«, siger Niels Breining til avisen.

60 procent vil selv bestemme
TV-pakkerne er TV-stationernes indtægtsgrundlag. Ved at sikre sig, at netop deres kanal bliver en del af en grundpakke hos YouSee, Stofa eller andre selskaber, sikrer TV-stationerne sig samtidig en fast indtægt hver måned, eftersom en del af betalingen for pakken går til TV-stationen.

En undersøgelse har vist, at 60 procent af de danske tv-seere selv vil bestemme, hvilke kanaler der skal ligge i tv-pakken. Det har man opdaget hos Boxer TV, der leverer betalings-tv via stue- eller tagantenne. Her kan man selv sammensætte sin pakke - dog tilbyder Boxer TV ikke de populære kanaler fra Viasat, TV3, TV3+ og TV3 Puls.

Otte gratis kanaler
Han har ikke offentliggjort en dato på, hvornår YouSee vil tilbyde frit valg, men det ventes snart at blive en mulighed.

I dag kan helt gratis og uden abonnement hos nogen tv-udbyder modtage DR1, DR2, TV2, DR Update, DR K, DR Ramasjang, DR HD, en folketingskanal og en kanal med TV2-regionernes ekstra programmer. Det kræver bare en stue- eller tagantenne og et nyere fjernsyn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden