Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dokumentation. Vejret mandag eftermiddag blev spået af DMI til at blive en hel del vådere for Androidbrugerne end for iPhonebrugerne. De førstnævnte risikerer ifølge DMI helt op til 6 mm regn, mens det regner omkring en halv mm på sidstnævnte. Men der er en fornuftig forklaring, lyder det fra DMI.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vejret er bedre på iPhone end på Android

DMI's app med prognoser for byvejret giver mest regn til Androidbrugere.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vejret er altid bedre på en iPhone end på en Android-smartphone.

Det regner simpelthen mere på Androidbrugerne, hvis man skal tro vejrudsigterne fra DMI's to applikationer, som er rettet til henholdsvis Apples iPhone og Googles Android-styresystem.

To dage med forskellig vejrudsigt

Vi tjekkede vejret henholdsvis fra en Android-telefon og en iPhone både i går eftermiddags og mandag eftermiddag, og begge dage meldte de to telefoner ret forskellige vejrprognoser ud.

LÆS ARTIKEL

I går fortalte iPhone, at der i dag torsdag hen imod klokken 19 vil falde cirka en halv millimeter regn i det centrale København.

Men det samme tjek på Androidtelefonen fortalte, at det kunne begynde at regne allerede klokken 18, og at Android-brugerne risikerer helt op imod 20 mm regn.

Vi har spurgt DMI's kommunikationschef, Bjarne Siewertsen, hvorfor DMI behandler Android-brugerne dårligere og lader det regne mere på dem end på iPhonebrugerne.

»Det er der en ganske god forklaring på«, siger Bjarne Siewertsen.

»Baggrunden for forskellen er blandt andet, at de to applikationer er lavet af to forskellige firmaer, og de har valgt to forskellige måder at løse opgaven på«, siger han.

Folkene bag Android-versionen har nemlig valgt at give brugerne en mere nuanceret vejrprognose, hvor de får flere resultater med, som har en mindre sandsynlighed, men som alligevel er blandt de cirka 50 forskellige datakørsler, som ligger til baggrund for prognoserne.

iPhone-løsningen har kun den allermest sandsynlige prognose for regnbygerne med, mens Android-løsningen fortæller brugerne flere detaljer om mulige regnbyger, som blot har en mindre sandsynlighed.

Prognosen bag iPhone-løsningen tager kun de regnbyger med, som 75 procent af datakørslerne regner som de mest sandsynlige. Derfor kan iPhone-brugerne godt få sig nogle ubehagelige overraskelser, hvor de bliver våde, selv om deres DMI app ikke melder om regn.

Android-brugerne vil der i mod oftest tage en paraply eller regnjakke med i byen uden at få brug for den.

Hvis man ser på Androidløsningen er grafikken nemlig farvet i tre forskellige blå nuancer fra mørk til lys, hvor den lyse er prognosen med mindst sandsynlighed og den mørke den mest sandsynlige.

DMI har selv forsøgt at give en forklaring på teknikken bag Android-løsningen her.

»Nedbørsøjlerne er farvekodet i 3 blå nuancer hvor den mørkeste rummer 50% af modelkørslerne, den mellemblå 15% over og under og den lyseste de højeste og de laveste 10%.

Medianen vises som en gul linie og er den modelkørsel hvor lige mange ligger over og under. Hvis man vælger ikke at se usikkerhed på nedbør vises værdierne fra den operationelle model«.

Er Android-versionen så i virkeligheden ikke den mest ærlige, fordi man får flere af de usikre prognoser med, som erfaringsmæssigt alligevel kan vise sig at være de rigtige?

»Det vil jeg helst ikke sige noget om. Men på DMI's byvejr på www.dmi.dk kan man selv vælge, hvilken af de to versioner, man vil se. Som udgangspunkt er hjemmesiden indstillet ligesom iPhone-versionen er«, fortæller Bjarne Siewertsen.

Kan man sige, at de to løsninger hver afspejler de to målgrupper - iPhone med den forvalgte enkle løsning og Android-versionen med flere variationer og indgange?

»Det vil jeg også nødigt udtale mig om«, siger Bjarne Siewertsen.

Men var det ikke en god ide at forklare i hvert fald Android-brugerne, hvorfor de skal have mere regn på deres applikation?

»Jo, bestemt. Men da det er en ret teknisk forklaring, og vi har så lidt plads til forklarende tekst på selve applikationen, er det en opgave, vi simpelthen ikke har fundet den rigtige løsning på endnu. Men hvis nogen kan hjælpe os med en ultrakort og alligevel korrekt formulering, vil vi da være taknemmelige«, siger Bjarne Siewertsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden