Hybrid. Ideen med Galaxy Note er at kombinere tablet-computeren med smartphonen, så man ikke behøver at slæbe rundt på begge dele, lyder det fra Samsung.
Foto: Samsung

Hybrid. Ideen med Galaxy Note er at kombinere tablet-computeren med smartphonen, så man ikke behøver at slæbe rundt på begge dele, lyder det fra Samsung.

Forbrugerelektronik

Samsung præsenterer hybrid mellem smartphone og tablet

Ekspert: Samsungs nye smartphone med kæmpeskærm kan blive svær at sælge.

Forbrugerelektronik

Samsung har udvisket grænsen mellem mobiltelefonen og tablet-computeren med sin nye Galaxy Note, en mellemting i form af en overdimensioneret smartphone med en skærm på 5,3 tommer.

Den nye hybrid har skabt stor interesse på årets IFA Messe i Berlin, hvor forbrugerelektronik fra producenter verden over præsenteres.

Kun een mobil enhed Ideen med Galaxy Note er ifølge Samsung at kombinere tablet-computeren med smartphonen, så man ikke behøver at slæbe rundt på begge dele.

LÆS ARTIKEL

Den store skærm giver rigtigt nok et langt bedre overblik, når man bruger mobiltelefonen på internettet, og så har Samsung tilføjet en mulighed for at tage notater med en pen direkte på skærmen, hvorefter mobiltelefonen selv oversætter til maskinskrift, som kan fyres af i en sms-besked eller en mail.

»Galaxy Note kombinerer en Galaxy Tab tablet med en Galaxy S smartphone og tilføjer fordelene ved pen og papir«, lyder det i firmaets salgstale på IFA messen.

Mobiltelefonen er da heller ikke for stor til at blive betjent med en hånd. Men omvendt vil mange måske synes, den er for stor til at snakke i.

Kan blive svær for Samsung at sælge

»De fleste er nok enige om fordelene ved at kunne nøjes med en mobil enhed, når man er på farten, men det er svært at forestille sig masserne gå på gaden og snakke i en mobiltelefon med gigantiske 5-tommer skærme presset mod kinden. Den for lille tablet men for store telefon kan blive svær at sælge for Samsung«, siger redaktøren på gadgetmagasinet Gearlive.com, Andru Edwards.

LÆS OGSÅ

Galaxy Note kører Androids styresystem version 2,3. Den 178 gram tunge mobiltelefon er 0,95 cm tyk med en 1.4GHz processor og et 8-megapixel kamera på bagsiden, der optager HD-video og et 2-megapixel fremadvendt kamera, der kan bruges til videochat.

Batteriet er forholdsvist kraftigt (2500-mAh), men Samsung har ikke fortalt, hvor længe det kan holde.

Samsung her hverken sat pris eller nøjagtigt lanceringstidspunkt på i Europa endnu, men det forlyder, at den skulle kunne købes inden jul.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden