Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: ASTRID DALUM / JACOB EHRBAHN

Foto: ASTRID DALUM / JACOB EHRBAHN

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undgå en tårnhøj mobilregning efter ferien: Slå automatisk download fra

Pas især på datatrafikken i udlandet. En tur på Politiken.dk kan hurtigt koste 20 kr.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der kan ligge en ganske ubehagelig hilsen fra teleselskabet, når du vender hjem fra en god, lang vinterferie.

For hvis du er uopmærksom, når du går på nettet med din smartphone eller den bærbare computer i udlandet, løber regningen lynhurtigt op. En undersøgelse betalt af Telia viser, at halvdelen af os gerne vil på nettet via den bærbare, når vi er på ferie. Derudover medbringer ni ud af ti vores mobil på ferien.

Pas især på datatrafikken Men priserne på især datatrafik er tårnhøje i udlandet - også selvom du har købt en pakke med eksempelvis 500 MB. For det gælder ikke i udlandet. Hos de fleste selskaber ligger prisen på 20 kr. pr. MB - og så bliver det hurtigt dyrt at tjekke den lokale vejrudsigt. Og en Youtube-video på 3 MB vil koste 60 kroner at se.

LÆS ARTIKEL

Du kan dog være sikker på, at du maksimalt kan bruge for ca. 450 kroner data om måneden, når du er på ferie i et EU-land. EU har nemlig bestemt, at det skal være den øverste grænse. Og du vil som regel også en besked fra dit teleselskab, hvis du begynder at bruge data i udlandet.

Teleselskabet Telia har for at hjælpe sine og andres kunder udarbejdet fem gode råd, så man undgå de høje regninger.

1. Brug din mobil og bærbar med omtanke
Priserne er meget anderledes end i Danmark, og tjenester, som normalt er gratis i Danmark, kan koste penge at bruge i udlandet. Du skal også være opmærksom på, at eventuelt inkluderet data ikke gælder i udlandet.

2. Du betaler det hele selv

For mobilen skal du også huske, at du både betaler for de kald, som du selv foretager, og de kald, du modtager i udlandet.

LÆS ARTIKEL

3. Slå telefonsvareren fra
Det kan også være en fordel at slå din telefonsvarer fra i udlandet, fordi det kan blive dyrt for dig, hvis der bliver indtalt beskeder. Du betaler nemlig både for opkaldet fra Danmark til der, hvor du befinder dig, og igen fra din feriedestination hjem til din telefonsvarer i Danmark.

4. Slå automatisk download fra
Nogle mobiler er sat til automatisk at hente e-mails, nyheder, vejrudsigter eller andet med regelmæssige mellemrum, og måske er din bærbare også sat til at opdatere programmer via internettet. Husk at slå det fra, inden du rejser.

5. Vælg manuelt netværk
Du har selv mulighed for at vælge det netværk, som du vil bruge. På din teleoperatørs hjemmeside (f.eks. telia.dk) kan du typisk se, hvilket netværk der er billigst for dig at bruge.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden