Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MUSIK. Fremover kommer det danske playliste-program Moodagent til at ligge på en række Nokia telefoner.
Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AP

MUSIK. Fremover kommer det danske playliste-program Moodagent til at ligge på en række Nokia telefoner.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nokia-mobiler får nu dansk musiksystem

Firmaet Syntonetic skal installere playliste-program i Nokia-telefoner.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er kæmpestort for os«, siger Peter Berg Steffensen, Syntonetics direktør.

»Ud fra vores erfaringer med Nokia forventer vi, at Moodagent ligger installeret på 15-45 millioner nye mobiler i løbet af det næste år«.

Playlisteprogrammer er programmer, der hjælper dig med at finde ud af, hvilke numre du skal høre.

Uden et playlisteprogram ender de fleste brugere af musikafspillere med at lytte til de samme forslidte numre igen og igen, fordi musiksamlingen på deres mobiler er uoverskuelig stor.

LÆS ARTIKEL

Nikolaj Nøhr-Rasmussen, ansvarlig for musikoplevelsen hos Nokia, afviser ikke aftalen, men oplyser, at Nokia af princip aldrig udtaler sig om produkter, før de står i butikken.

Omsætning mangedobles
Syntonetic beskæftiger 20 mand og omsatte sidste år for 2 millioner kroner.

Pengene tjenes på at vise annoncer og sælge koncertbilletter og musik gennem programmet. Og på direkte betaling fra mobilselskaber og andre musiksystemer.

Den nye Nokia-aftale er god for omsætningen, vurderer Peter Berg Steffensen:

»Best case tjener vi 1 dollar eller 2 om året på hver ny kunde. Worst case 1 krone. Jeg bliver meget overrasket, hvis vi ikke tjener over 20 millioner næste år. Og det kan blive meget mere«.

LÆS ARTIKEL

Syntonetics Moodagent-program udmærker sig ved at bruge musikkens følelser til at finde ud af, hvilke numre der går godt i spænd med hinanden. Spil et nummer, og Moodagent finder andre, der passer humørmæssigt til. Eller fortæl Moodagent, hvilket humør du er i, og programmet klarer resten.

For at kunne ramme rigtigt har særligt gyldne ører – konservatoriestuderende, udøvende musikere m.fl. – brugt tusindvis af timer på at oplære systemet i, hvor højt en lang række numre scorer på følelser som ’tender’, ’happy’, ’sensuel’ eller ’angry’.

Forudse humøret
Sammenkoblet med en automatiseret akustisk signalanalyse gør det Moodagent i stand til at forudsige humørtypen på alle de nye numre, systemet får fingrene i.

Med over seks millioner installationer på mobiler fra over 150 lande er Moodagent i dag det mest benyttede rene mobilplaylisteprogram i verden. En position, som aftalen altså cementerer.

LÆS ARTIKEL

Ud over andre rene playlisteprogrammer er Moodagent oppe mod de store musiksystemer som f.eks. Apples iTunes og det nye Google Music, der blandt meget andet også indeholder playlisteprogrammer, og som når ud til langt flere brugere.

Den store amerikanske Winamp-tjeneste benytter allerede Syntonetic som sin playlisteleverandør, og Syntonetic har netop påbegyndt udviklingen af en særversion af Moodagent, der kan køre inden i de nye streamingtjenester – som den meget omtalte svenske Spotify – og guide brugerne blandt de millioner af numre, tjenesterne typisk tilbyder.

Nokia tilbage i kampen

Moodagents tilgang til playlisteanbefalinger er anderledes end de fleste andre playlisteprogrammer, der f.eks. bruger rene tekniske analyser eller oplysninger om, hvad brugerens venner hører, til at udvælge de rigtige numre.

At dømme efter omtalerne på nettet kan brugerne lide, hvad de hører. MacWorld giver fire en halv ud af fem stjerner og kalder Moodagent for et »excellent« alternativ til iTunes playlisteprogram, Genius.

LÆS ARTIKEL 148apps.com giver Moodagent fire ud af fem stjerner og mener, at Genius »blegner i sammenligning«, mens danske John G. Pedersen hos jp.dk er »vild med Moodagent« og giver den topkarakteren seks ud af seks.

Aftalen med Nokia giver også særlig mening for Nokia, der ellers har tabt første runde i kampen om de nye smartphones, mener Peter Berg Steffensen:

»Jeg tror, Nokia havde forventet at de kunne slå Apple. Men deres forsøg er ikke lykkedes endnu. Der skal den her type teknologi til, tror jeg«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden