Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

nøgleviser. DanID har ikke gjort meget ud af at fortælle de 14.000, der allerede nu har købt den lille nøgleviser for 99 kroner, at den ikke dur til mobilbanken.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

NemID's nye nøgleviser virker ikke på mobilen

Folk med hang til mobilbank hænger på papkortet indtil foråret.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

14.000 danskere har indtil nu købt en elektronisk nøgleviser hos DanID for at slippe for at finde koderne frem på deres pap-nøglekort, når de skal i netbanken.

Det skriver version2.dk

Men netbankkunder, der bruger mobilbanken på deres smartphone, skal stadig - i hvert fald indtil foråret - hive papkortet frem hver gang, de skal i netbanken fra deres mobil.

Men ikke mange af dem har fået at vide, at den lille dims kun dur hjemme foran computeren.

LÆS ARTIKEL

Det har DanID, der er en del af Nets og firmaet bag NemID-løsningen, nemlig ikke gjort sig særligt umage med at fortælle kunderne.

På DanID's hjemmeside, hvor man kan købe nøgleviseren, er det meget nemt at overse, at mobilbankkunder stadig hænger på papkortet, selvom de køber en elektronisk nøgleviser.

Først i forbindelse med hjemmesidens svar til spørgsmål 9 i 'ofte stillede spørgsmål':

»Kan jeg bruge nøgleviseren til log-in på min mobilbank?« får man at vide, at »Nej. I nogle mobil-banker indgår en nøgle fra nøglekortet i sikkerhedsløsningen, men det er ikke det samme system som NemID. Nøgleviser virker kun til NemID, og altså kun til log-in og underskrift fra en computer. I løbet af 2012 vil NemID også virke fra mobile platforme.«

Informationschef i DanID, Jette Knudsen, siger til version2, at DanID nu mere tydeligt vil fortælle kunderne, at den elektroniske nøgleviser endnu ikke virker til mobilbank.

Og fordi DanID er ved at udvikle en løsning, så også mobilbankkunder kan bruge den elektroniske nøgleviser, så har landets største bank, Danske Bank, besluttet ikke at gøre noget selv, selvom mange af de cirka 400.000 netbankkunder med mobilbank på deres smartphone brokker sig på bankens Facebookside over, at nøgleviseren ikke virker til mobilbanken.

Danske Bank venter simpelthen på DanID's fælles løsning til alle mobilbanker, som vil komme til foråret 2012.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden