tålmodighed. Brugere af iPhones med alt for lille batterikapacitet må væbne sig med tålmodighed. Apple sender først en rettelse ud, der kan løse problemet, om et par uger.
Foto: JENS DRESLING

tålmodighed. Brugere af iPhones med alt for lille batterikapacitet må væbne sig med tålmodighed. Apple sender først en rettelse ud, der kan løse problemet, om et par uger.

Forbrugerelektronik

Apple undskylder og lover bedre batteritid på iPhone

Apple har indrømmet flere fejl i det nye styresystem IOS5, der dræner batteriet.

Forbrugerelektronik

Siden Apple udsendte sin opdatering af styresystemet til iPhone, iPod Touch og iPad har brugerne på flere netfora - både danske og udenlandske - fortvivlet rappoprteret om tilsyneladende batterilæk på deres iPhone.

Flere fortalte, at batteriet var tømt om morgenen, selv om mobilen var fuldt opladet om aftenen.

Rettelse er sendt ud

Nu har Apple indrømmet, at det skyldes en fejl i styresystemet IOS5, og firmaet har sendt en rettelse ud.

Men almindelige brugere får ikke glæde af den i første omgang, for rettelsen sendes kun ud til udvalgte udviklere, og resten må væbne sig med tålmodighed i endnu et par uger, har Apple meddelt.

LÆS ARTIKEL

Fejlen rammer ikke alene iPhone 4S-ejere men også dem, der har hentet opdateringen af styresystemet på ældre modeller.

Onlinemagasinet engadget.com har spurgt sine læsere med en iPhone, blandt andet hvor mange af dem, der var ramt af fejlen i IOS5, og 15 procent af dem, der svarede, meldte, at deres mobil tabte strøm alt for hurtigt.

Apple har ifølge engagdet.com meddelt, at der er flere fejl, der hver især resulterer i tab af strømmen fra batteriet.

Ifølge engadget.com er antallet af brugere, der klager over problemet, ved at vokse sig stort både på Apples egne supportsider og på engadget.coms forum.

Men der er ikke noget, der tyder på, at Apple vil udsende en midlertidig rettelse, der kan afhjælpe problemet indtil den endelige rettelse er på plads.

Der er tilsyneladende heller ikke nogen gode råd på vej fra Apple til dem, der må have opladeren tilsluttet konstant om, hvordan man kan få batteriet til at holde længere ved at indstille mobilens funktioner.

Nogle brugere har foreslået, at problemet ligger i iPhonens lokationstjeneste, som man med fordel kunne slå fra, mens andre har ment, at fejlen ligger i den tjeneste, der hele tiden holder øje med, hvilken tidszone, mobiltelefonen befinder sig i, og at det ville være en god ide at deaktivere den. Begge råd kan være rigtige.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce