Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
WONG MAYE-E/AP
Foto: WONG MAYE-E/AP

åben. Ifølge Thomas Abraham fra sikkerhedsorganisationen i Telia, er tastaturlåsen en af de mest effektive måder at sikre telefonen mod fremmedes brug.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne glemmer tastaturlåsen

Hver femte smartphone-ejer er helt uden beskyttelse af personlige oplysninger

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De er stilfulde, moderne og hamrende praktiske, hvis man lige skal tjekke e-mail eller betale en regning på farten.

Men mere end hver femte smartphone er også en åben kanal til ejermandens personlige oplysninger og private korrespondancer, ligesom de giver fri adgang til at ringe, sms'e og e-maile på ejerens regning, hvis de bliver tabt, glemt eller stjålet.

Det skriver 24timer.

Knap 22 procent af de danske smartphonebrugere har nemlig ikke engang en simpel tastaturlås på mobilen. Det viser en ny undersøgelse om mobilsikkerhed, som YouGov har foretaget for Telia.

LÆS ARTIKEL

Selv om det tal ærgrer Shehzad Ahmad, chef for det danske varslingscenter for internetsikkerhed, DK.Cert, så kommer det ikke bag på ham.

»Det er ærgerligt, at folk ikke tænker videre, og jeg fristes næsten til at kalde det kritisk. Men man ser jo hele tiden mennesker køre fingeren hen over deres pivåbne smartphone uden skyggen af en skærmlås, og vi har også tidligere hørt, at det er tæt på hver fjerde, som ikke har koder af nogen art på deres smartphone,« siger han til 24timer.

Og det er en rigtig dårlig idé at glemme' tastaturlåsen.

Ifølge Thomas Abraham fra sikkerhedsorganisationen i Telia, er tastaturlåsen nemlig en af de mest effektive måder at sikre telefonen mod fremmedes brug.

»Det er vores erfaring, at pin-koden, der knytter sig til simkortet, er en enkel og effektiv barriere for misbrug i det stigende antal tilfælde, hvor stjålne telefoner udnyttes til udlandsopkald og betalingsservices. Derudover kan en tastelås, som spærrer adgangen til telefonen for uvedkommende, sikre, at ens personlige oplysninger og data er sikret«, siger han.

Trods gentagne advarsler fra teleselskaber, datasikkerhedseksperter og PET, forbinder danskerne generelt ikke deres mobiltelefon med potentielle sikkerhedsproblemer.

Færre end hver ottende dansker er således bekymret for, om deres mobiltelefon skal blive hacket, og under 24 procent af smartphonebrugerne har Firewall eller antivirus på mobilen.

Og det er, efter Shehzad Ahmads mening, ikke godt nok.»Ser man på statistikkerne fra antivirusproducenter, viser de tydeligt, at der er masser af skadelig kode som virus og trojanske heste derude, så der er god grund til at få opdateret sikkerheden, når man har en smartphone,« siger han til 24timer.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden