Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eric Risberg/AP
Foto: Eric Risberg/AP

delsejr. Apple har klaget over og fået ret i, at HTC bruger en teknologi, som Apple har patent på. Til venstre en HTC G1 og til højre en Apple iPhone 4S.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple vinder en touch-skærmsejr over HTC

Smartphone-producenten HTC's aktier steg efter lille sejr til Apple.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En strid om hvem der ejer teknologien, der fører til de rette data, når du trykker på et link på din touch-skærm på smartphonen, er blevet afgjort af de amerikanske konkurrencemyndigheder.

iPhone-producenten Apple fik nemlig ret i, at den har patent på en del af touch-teknologien, og at HTC, der sælger de mest populære smartphones på det danske marked, uretmæssigt anvender teknologien i sine telefoner.

Tre ud af fire klager forkastet

Teknologien bruges, når man på sin smartphone trykker på et link for eksempel i en email og når frem til de data, der ligger bag linket.

LÆS ARTIKEL

Men der var tale om en begrænset sejr, da de amerikanske konkurrencemyndigheder afsagde deres kendelse mandag.

Tre andre klager fra Apple over brud på patenter, der benyttes i selskabets Iphones, blev nemlig forkastet.

Men i den sidste sag fik den taiwanesiske smartphone-gigant en frist til 19. april til at ændre på måden, den anvender touch-skærmen på.

Det skete med beskeden om et forbud mod import af HTC-telefoner til USA, hvis det ikke sker. Men HTC ventes at kunne tilpasse sine smartphones til de nye krav.

»Denne beslutning gør HTC til vinder. Vi er meget fornøjet med afgørelsen, og vi respekterer den«, siger HTC i en pressemeddelelse.

De amerikanske konkurrencemyndigheders afgørelse fik kursen på HTC-aktier til at stige med syv procent på børsen i Taiwan.

HTC's telefoner er udstyret med Android-teknologi. Bag Android står Google, der er under beskydning fra både Apple og Microsoft for at have tyvstjålet dele af deres teknologier.

I længere tid har det været et fast mønster, at de store i branchen gensidigt beskylder hinanden for at kopiere og bryde patenter.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden