Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP
Foto: AP

lovbrud. Energimærkningen af fjernsyn skulle være sket senest 1. december 2011. Forretningerne skal energimærke alle fjernsyn, så forbrugerne kan se, hvor energieffektivt det enkelte fjernsyn er.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Økologiske Råd: Fona, Føtex, og Kvickly snyder kunderne

Stribe af butikker kan få bøder for ikke at energimærke fjernsyn.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fona, Føtex, Bilka, Expert, TDC, Kvickly, Aldi og Hfi-klubben er alle blevet meldt til Energistyrelsen.

Det skriver DR Nyheder.

Forbrydelsen er ifølge Det Økologiske Råd, at forhandlerne ikke har energimærket forretningernes fjernsyn, ligesom hårde hvidevarer har skullet mærkes i flere år.

LÆS ARTIKEL

Energimærkningen af fjernsyn skulle være sket senest 1. december 2011. Forretningerne skal energimærke alle fjernsyn, så forbrugerne kan se, hvor energieffektivt det enkelte fjernsyn er.

Personer fra Det Økologiske Råd har undersøgt 25 butikker, og kun Elgiganten lever i følge miljøorganisationen op til reglerne om energimærkning.

»Det er skandaløst at så mange kæder overtræder lovgivningen på dette område, og snyder forbrugerne for de oplysninger de har ret til. Alt for mange energi-ineffektive fjernsyn er blevet langet over disken i de sidste par måneder på den bekostning til skade for forbrugernes pengepung og miljøet«, siger Jeppe Juul, Energimedarbejder i Det Økologiske Råd, til DR Nyheder.

Ifølge Jeppe Juul fortalte flere af de anmeldte butikkers ansatte, at energimærkaterne lå i skuffen, men at de ansatte ikke var så flittige med at få dem sat op.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden